bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,979.87 4.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,463.47 5.78%
bnb
BNB (BNB) $ 566.00 3.27%
solana
Solana (SOL) $ 143.32 9.39%
xrp
XRP (XRP) $ 0.589837 1.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.352268 4.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.105897 4.14%

Kripto Para Dünyasında Bu Hafta Neler Yaşandı?

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 2

Bu hafta kripto para dünyasında neler yaşandı sizler için derledik. Bu hafta en çok konuşulan haberlerin arasında ilk sırada son zamanda yaşadığı yükselişle adından sık sık söz ettiren Shiba Inu yer aldı. SHIB, tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaşmasıyla bu hafta en çok dikkat çeken konular arasında.

Şimdi birlikte haftanın en çok dikkat çeken haberlerini hatırlayalım.

1- Shiba Inu (SHIB) Fiyatı Yüzde 40 Yükseldi, Yeni ATH Geldi

Shiba Inu bu hafta son derece hareketli günler yaşadı. SHIB tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak dikkatleri üzerine topladı.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 2 3

SHIB’in ATH haberinden sonra Robinhood’da listelenebileceğine dair söylentiler de kuvvetlendi. Ayrıca Shiba Inu, yeni bir ATH seviyesi belirlemesinin ardından oldukça güçlü bir biçimde listeye giriş yaptı. Coingecko’ya göre SHIB, Dogecoin piyasa değerini çok az bir farkla aştı.

Bu hareketliliği ile meme kripto para birimi hakkında 1 milyondan fazla tweet atıldı. Meme kripto para popüler sosyal medya platformunda en çok konuşulan konu haline geldi.

Haberin detaylarını buradan inceleyebilirsiniz.

2-Wolf Street Kurdu Jordan Belfort’tan XRP Tahmini

Bir başka dikkat çeken haber ise “The Wolf of Wall Street” filminde hayatının beyaz perdeye aktarıldığı Wall Street Kurdu Jordan Belfort, XRP ile ilgili tahminde bulunması oldu. Eski bir broker olan Belfort, XRP destekçisi olmasıyla dikkatleri üzerine çekti.

wolf street kurdu jordan belforttan xrp tahmini 1

Wolf Street Kurdu Jordan Belfort Twitter’dan yaptığı bir paylaşımda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun kayıt dışı bir menkul kıymet olduğunu iddia ettiği XRP’den altı haneli bir miktara sahip olduğunu belirtti.

Belfort ayrıca XRP’nin geleceği ile ilgili de bir tahminde yaptı. Belfort’a göre, XRP ilerleyen zamanda 10 doları görecek.

Haberin detaylarını buradan inceleyebilirsiniz.

3-Robinhood’un Kazanç Açıklamasından Önce Gözler Shiba Inu’da

Daha önce de belirttiğimiz gibi Shiba Inu’nun son zamanlarda yaptığı çıkış ile kripto para borsası Robinhood‘da, listeleme tartışmalarıyla gündeme geldi.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 2 2

Robinhood yatırımcıları tarafından şirketin 3. çeyrek kazanç çağrısı öncesinde en çok sorulan soru, borsanın Shiba Inu’yu listelemeyi planlayıp planlamadığı merak konusu oldu.

Ayrıca Robinhood’un henüz neden SHIB’i listelemekten kaçtığı bilinmiyor. Bununa birlikte CEO Vladimir Tenev’in SHIB’in listelenmesi ile ilgili soruyu doğrudan yanıtlamaktan kaçınması üzerine, borsa dikkatleri iyice üzerine çekmiş durumda olduğunu belirtelim.

Haberin detaylarını buradan inceleyebilirsiniz.

4-Facebook Oldu: Meta

Facebook adını Meta olarak değiştirdi. Geçtiğimiz haftanın gündeminde Facebook’un bu hamlesi oldukça merak konusu oldu.

kripto para dunyasinda bu hafta neler yasandi 2

Facebook yetkilileri, 3. Çeyrek mali sonuçlarını açıklarken yeni Metaverse yatırımlarını da duyurdu. Buna göre şirket 2021 yılında Metaverse’e yaklaşık 10 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı. Aynı zamanda Avrupa ülkelerinde söz konusu projeler için 10.000 kişi istihdam edileceği de eklendi.

Ayrıca haberin yayılmasıyla birlikte kripto varlıklar dünyasında Metaverse işi ile ilgili olan tüm coinler yükselişe geçtiğini hatırlatalım.

Haberin detaylarını buradan inceleyebilirsiniz.

5-Facebook’un Meta Duyurusundan Sonra Projeler Yükselişte

Facebook isminin Meta olarak değiştirileceğini ve odağını geleneksel sosyal medyadan Metaverse doğru kaydıracağını açıklamasıyla beraber Decentraland ve Axie Infinity gibi Metaverse projeleri değer kazandı.

metanin anlami nedir facebookun yeni adi neden metaoldu

Özellikle Decentraland‘ın varlığı olan MANA, bu duyurudan sonra yüzde 46 oranında arttı. Diğer yandan Axie Infinity de yüzde 17 oranında değerlendi.

Ayrıca Bbr başka NFT oyun projesi olan Enjin de yüzde 11’den fazla yükseliş yaşadı. Minecraft tarzı bir mobil Metaverse oyunu olan Sandbox da duyurusundan etkilenen isimlerden biri oldu. Oyunun tokeni SAND, yüzde 23’lük artış yaşadı.

Haberin detaylarını buradan inceleyebilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala