bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,798.29 1.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,367.44 0.60%
bnb
BNB (BNB) $ 568.94 1.39%
solana
Solana (SOL) $ 136.15 0.53%
xrp
XRP (XRP) $ 0.4663 1.48%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.377775 2.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.120925 3.61%

Kripto para piyasası 18 ay sonra korkuttu

bitcoin korku endeksi dusus

Son kripto düşüşü ile birlikte korku endeksi 18 ayın en düşük seviyesine geriledi. Mt Gox’un Bitcoin geri ödemelerini başlatması korku ortamını tetikledi.

Spot Ethereum ETF başvurularının onaylanmasıyla birlikte kripto para piyasasında çıkışlar yaşanmaya başladı. Özellikle Bitcoin’deki geri çekilmeler, piyasa duyarlılığını etkiledi. Zayıflayan piyasa duyarlılığı Mt Gox’un Bitcoin geri ödemelerini başlatacağını duyurmasıyla korku endeksine yansıdı.

Bitcoin duyarlılığını yansıtan ve yatırımcıların Bitcoin’e yaklaşımını gösteren korku endeksi son 18 ayın en düşük seviyesine geriledi. Endeks, kripto para piyasasında “Korku” olduğunu gösteriyor.

Kripto paralar korku ortamına giriş yaptı

Korku endeksi, bu yıl 9 kez “Korku” seviyesini işaret etti. Yıl boyunca 210 kez “Açgözlülük” hakimdi. Boğa indikatörü olarak kullanılan “Aşırı Açgözlülük” ise yalnızca 15 gün boyunca ortaya çıktı.

bitcoin korku acgozluluk endeksi

Coinglass verilerine göre, kripto para piyasası son bir ayda yalnızca bir kez “Korku” seviyesini gösterdi. Bu da geçtiğimiz gün ortaya çıktı.

Kripto piyasasına yansıyan korku ortamı, yatırımcıların “belirsizlik ve karamsarlık” içinde hareket ettiğini gösteriyor.

Piyasa duyarlılığının son bir buçuk yılın en düşük seviyesinde olması, kripto analistleri tarafından potansiyel bir alım noktası olarak yorumlandı. Yatırımcılara göre, böyle dönemlerde yapılan yatırımlar “Açgözlülük” ortamında fayda sağlıyor.

Korku endeksi 24 Haziran’da 21 puan düşerek “Korku” bölgesine ulaştı. Aynı anda BTC fiyatı 59.000 doların altına geriledi. Endeks, en son yaklaşık yedi hafta önce “Korku” bölgesinde (24 ile 50 puan arası) hareket ediyordu. Kripto korku endeksi, en son 11 Ocak 2023 tarihinde 30 puanın altına gerilemişti.

Endeks, geçtiğimiz hafta bu zamanlarda “Açgözlülük” bölgesini işaret eden 74 puandaydı. Galaxy Digital’in bir yöneticisi, kripto para piyasasının Mt Gox gündemine aşırı tepki vermiş olabileceğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala