Kripto para piyasasının gözü kulağı ABD’de

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 3 dk

Paylaş:

Kripto para piyasaları bu hafta ABD merkezli önemli ekonomik gelişmeleri dikkatle takip edecek. Bitcoin, yatırımcıların daha fazla yükseliş umuduyla güçlü teşvikler aradığı bu dönemde 67.000 dolar seviyesinin üzerinde kalmaya devam ediyor.

ABD seçimleri yaklaşırken makroekonomik verilerden kaynaklanan volatilite trader ve yatırımcıların portföylerini etkileyebilir. Bu durum dikkatli olmayı ve stratejik alım satım planları geliştirmeyi zorunlu kılıyor.

ABD’deki ekonomik gelişmelerin kripto para piyasalarını etkilediği göz önüne alındığında, traderların bu hafta açıklanacak verileri dikkatle izlemeleri önemli.

Öne çıkan makro veriler

ABD Ticaret Bakanlığı 30 Ekim Çarşamba günü üçüncü çeyrek Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerini duyuracak. Tahminler 2. çeyrekteki yüzde 3 büyümenin ardından bu rakamın yüzde 3,2’ye yükselmesi yönünde. Ancak Atlanta Fed’in modeli yıllık büyümenin yüzde 3,3 olabileceğini öngörüyor.

GSYH büyümesindeki olası bir yavaşlama, yatırımcıların duyarlılığını etkileyerek ekonomik bir soğuma sinyali verebilir. Bu durum, alternatif yatırım arayışlarının artmasına, dolayısıyla Bitcoin ve kripto paralara olan ilginin yükselmesine neden olabilir.

Her ayın ilk Cuma günü açıklanan Tarım Dışı İstihdam (NFP) verisi, bu haftanın kritik ekonomik olaylarından biri. ABD’deki istihdam durumunu ölçen bu rapor, çiftlik çalışanları dışındaki iş gücünde bir önceki aya göre eklenen iş sayısını gösteriyor.

1 Kasım Cuma günü açıklanacak Ekim verileri, finansal piyasalarda önemli dalgalanmalara yol açabilir. Helene ve Milton kasırgalarının iş gücü piyasasında yarattığı etkilerle birlikte, Ekim ayında 40 bin kişilik bir istihdam kaybı yaşanması bekleniyor. Ekonomistler, Eylül’deki 254 bin artıştan sonra Ekim’de yalnızca 125 bin ek istihdam olabileceğini tahmin ediyor.

İşsizlik oranının ise yüzde 4,1 seviyesinde kalacağı öngörülüyor. Beklenenden zayıf bir rapor, yatırımcıları alternatif yatırım fırsatlarına yönlendirebilirken, güçlü bir rapor tüketici harcamalarını artırarak dijital varlık talebini güçlendirebilir.

Teknoloji devleri bilançolarını açıklayacak

Bu hafta ayrıca, piyasa üzerinde etkili olabilecek ABD’li büyük şirketlerin bilançoları da takip edilecek. Özellikle, aşağıdaki şirketler raporlarını açıklayacak:

  • 29 Ekim Salı: Alphabet (GOOGL), AMC
  • 30 Ekim Çarşamba: Microsoft (MSFT), Meta (META), AMC
  • 31 Ekim Perşembe: Amazon (AMZN), Apple (AAPL), AMC

Diğer önemli şirketler arasında Visa, Starbucks, Merck, AMD ve Intel de bulunuyor. Ancak, şu an en fazla ilgi çeken büyük şirketler yukarıda belirtilen beş firma.

polymarket abd

Tüm bu gelişmeler, ABD seçimlerinin hemen öncesinde yaşanıyor. Amerikalıların 47. başkanlarını seçmelerine bir haftadan az bir süre kaldı.

Polymarket verilerine göre Cumhuriyetçi aday Donald Trump, Demokrat rakibi Kamala Harris karşısında yüzde 66 ile önde.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Merkezi kripto para borsalarında hacim zayıflıyor

CoinGecko’nun 2024 Q3 Kripto Endüstri Raporu, kripto sektöründeki önemli gelişmeleri ve işlem hacimlerini detaylandırdı. Bu dönemde, ilk 10 merkezi borsa (CEX), toplamda 3,05 trilyon dolarlık işlem hacmi kaydetti. Bu rakam, bir önceki çeyreğe göre yüzde 14,8’lik bir düşüşü ifade ediyor. Pazar lideri Binance, payının yüzde 40’ın altına inmesine rağmen hâlâ baskın konumunu koruyor. Bu durum, ...

Bağlantıyı kopyala