bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 56,846.23 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,394.83 0.27%
bnb
BNB (BNB) $ 505.73 0.74%
solana
Solana (SOL) $ 132.82 2.89%
xrp
XRP (XRP) $ 0.551357 0.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.326155 2.56%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.097669 2.08%

Kripto savaşları: SEC Başkanı Gary Gensler istifa edebilir

abd kripto gensler sec

Demokratların başkan adayı Joe Biden’ın seçimden çekilmesiyle birlikte SEC’nin bir numaralı ismi Gary Gensler istifasını sunabilir.

Kripto endüstrisinde gözler ABD’ye çevrildi. Fed’in faiz indirimi yapıp yapmayacağına yönelik spekülasyonlar artarken, başkanlık seçimleri gündemi de kızıştı.

Mevcut ABD Başkanı Joe Biden, seçimden çekildiğini duyurdu ve Demokratların adayı olarak Kamala Harris’i öne sürdü. Bitcoin destekçisi Donald Trump, başkanlık yarışında bir adım öne çıktı.

ABD’de Demokratların sallanması, kripto sektöründe neler olacağını düşündürtmeye başladı. 10x Research’ün kurucusu Markus Thielen, Trump’ın başkan olması halinde SEC Başkanı Gary Gensler’in istifa edeceğini belirtti.

Kripto alanında başarısız olan SEC Başkanı Gensler istifa edecek mi?

ABD’li düzenleyici kurum SEC’nin başındaki isim Gary Gensler, kripto alanında attığı adımlar ve verdiği demeçler ile eleştirilerin hedefi olmuştu. Birçok görüş, Gensler’in kriptoda başarısız olduğunu öne sürdü.

10x Research’ün kurucusu Markus Thielen, Bitcoin dostu Donald Trump’ın başkanlığının Gensler ve SEC için felaket olacağını belirtti. Thielen, Gensler’in Başkan Joe Biden’ın Beyaz Saray’daki görev süresini tamamlamasının ardından istifa verebileceğini öngördü. Kripto uzmanına göre, Gensler 2025’in ilk iki ayı içinde istifa edebilir.

Thielen, 21 Temmuz tarihli raporunda, “Joe Biden’ın ABD Başkanlık yarışından çekilmesiyle birlikte, hiçbir güvenilir aday Donald Trump’a ciddi bir şekilde meydan okuyamaz. Kasım ayındaki seçimlere tek bir oy bile kullanılmadan karar verilmiş gibi görünüyor. Bitcoin için Beyaz Saray’a kripto yanlısı bir yönetim girecek.” şeklinde yorum yaptı.

SEC Başkanı Gensler, kripto karşıtı hamleleriyle biliniyor. Özellikle sektörün önemli isimlerine açtığı davalar ile büyük eleştirilere maruz kalmıştı.

Thielen, önümüzdeki haftalarda kripto piyasası için yükselişin gelebileceğini belirtti. Kripto yöneticisi, Trump’ın 25 Temmuz’da gerçekleştireceği Bitcoin konferansında sürpriz bir duyuru yapacağını aktardı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Thielen, “Bitcoin’i stratejik bir rezerv varlık olarak ilan edeceğine dair spekülasyonlar yüksek, bu da Bitcoin’in fiyatında parabolik bir yükselişi tetikleyebilir” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala