bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,035.48 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,268.21 2.08%
bnb
BNB (BNB) $ 492.14 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 127.24 1.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52426 0.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.323905 3.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095029 2.81%

Kripto sektöründen bu isimler Donald Trump’a destek veriyor!

trump bitcoin

2024 ABD başkanlık seçimlerinde kripto paralar beklenmedik bir konu olarak gündeme gelirken, sektörün önde gelen isimleri Donald Trump’ın yanında yer alıyor. Eski başkan Trump, son dönemde kripto sektörünü kucaklayan demeçleriyle öne çıkıyor.

Trump, Nashville, Tennessee’de gerçekleşecek bir Bitcoin konferansında önümüzdeki konuşma yapacak. Peki Cumhuriyetçi adayı kripto sektörüyle ilişkisi olan hangi isimler destekliyor?


Messari CEO’su Ryan Selkis

Messari’nin kurucu ortağı ve CEO’su olan Ryan Selkis, Trump’a büyük miktarda bağışta bulundu. Selkis’in sosyal medya hesapları, kripto endüstrisindeki pek çok kişi için önemli bir kaynak haline geldi.

messari ryan selkis

Selkis, kripto yanlısı adayları desteklemek amacıyla yaklaşık 180 milyon dolar toplayan FairShake isimli süper PAC’in önemli bir destekçisi olarak biliniyor. Aynı zamanda Trump’ın Florida’daki Mar-a-Lago malikanesinin sık sık ziyaret edilen konuklarından biri.


BlackRock CEO’su Larry Fink

BlackRock CEO’su Larry Fink, Trump’ı desteklediğini duyurdu ve kripto paraların finansal sistem üzerindeki etkisi üzerine fikirlerini paylaştı. Fink, dijital varlıkların finans dünyasında oynayabileceği rol hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

blackrock fink kripto

Fink, yakın tarihte katıldığı bir televizyon programında Bitcoin’e daha önce karşı olduğunu, ancak araştırmaları sonrasında kripto paraların atasını benimsediğini belirtti:

“Bitcoin umutlu olduğunuzda değil, umudunuzu kaybetmeye başladığınızda sizin yanınızda olan bir varlık”

Fink’in CEO’luğunu yürüttüğü BlackRock, son dönemde Bitcoin ETF’i ve tokenizasyon fonu gibi yatırım araçları piyasaya sürdü.

İddialar, BlackRock CEO’sunun Trump’ın olası hükümetinde Hazine Bakanı olarak görev alacağı yönünde.


Kraken Yönetim Kurulu Başkanı Jesse Powell

2011 yılında Kraken’i kuran Jesse Powell, Bitcoin ve dijital varlıklar piyasasının ilk günlerinden itibaren önemli bir figür olarak öne çıktı. Haziran ayında, şu anda Kraken’in yönetim kurulu başkanı olan Powell, Trump’ın kampanyasına Ether cinsinden 1 milyon dolar bağış yaptı.

powell2

Powell, sosyal medyada “2024 başkanlık seçimlerinde tek kripto yanlısı büyük parti adayının arkasında birleşmek için topluluğumuzdaki diğer liderlere katılmaktan heyecan duyuyorum” şeklinde bir paylaşımda bulundu.


Tesla ve SpaceX kurucusu Elon Musk

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Trump’ın kampanyasına destek veren en önemli isimlerden biri. Dogecoin’in sıkı bir hayranı olan Musk, kripto paralara ilişkin geçmiş paylaşımları piyasayı pek çok kez alt üst etmişti. Bir kesim Elon’un kripto sevgisini samimi bulurken diğer taraf ise Tesla kurucusunun piyasa manipülasyonu yaptığını iddia ediyor.

elon musk kripto dogecoin doge

Elon Musk’ın seçim kabinesinde Trump’ın başkan yardımcısı olarak yer alacağı son dönemde çok konuşuluyor.


Gemini kurucuları Winklevoss kardeşler

Erken dönem Bitcoin yatırımcıları ve Gemini kripto borsasının kurucuları olan Tyler ve Cameron Winklevoss, her biri Trump’ın kampanyasına 1 milyon dolarlık Bitcoin bağışında bulundu.

winklevoss kripto trump abd
winklevoss kripto trump abd

Tyler Winklevoss, sosyal medya hesabında “Başkan Donald J. Trump, Bitcoin yanlısı, kripto yanlısı ve iş dünyası yanlısı bir seçimdir” diyerek desteklerini açıkladı.


Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala