bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,982.07 0.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,406.91 0.39%
bnb
BNB (BNB) $ 554.00 0.62%
solana
Solana (SOL) $ 135.59 0.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.583249 1.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.348796 1.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.10495 0.43%

Ünlü kripto araştırmacısı, RWA’lar için 2030 tahminini açıkladı

RWA goldman sachs kripto

Kripto sektörünün tanınan bir analisti, tokenize edilmiş gerçek dünya varlıklarının (RWA) 2030 yılına kadar 30 trilyon dolar piyasa değerine ulaşacağına dair tahminlere temkinli yaklaşıyor. Söz konusu rakamların oldukça iyimser olduğunu düşünen Real Vision baş analisti Jamie Coutts’un beklentisi sadece 1,3 trilyon dolar.

Coutts, 27 Ağustos’taki X paylaşımında, RWA’ların yıllık büyüme oranı yüzde 121 seviyesinde devam ederse, 2030 yılına kadar yaklaşık 1,3 trilyon dolarlık bir piyasa büyüklüğüne ulaşılabileceğini belirtti.

Geçtiğimiz Haziran ayında Standard Chartered Bank ve Synpulse, tokenize edilmiş varlıkların 2034 yılına kadar 30,1 trilyon dolar değerine ulaşabileceği öngörüsünde bulunmuştu. Ancak Coutts, daha muhafazakar tahminlerin bile gerçekleşmesi durumunda Web3 ekosistemi üzerinde önemli bir etki yaratacağını düşünüyor.

rwa tokenize hedefler
rwa tokenize hedefler

Coutts’a göre RWA’ların 1,3 trilyon dolara ulaşması NFT’ler, sosyal medya platformları ve oyun gibi diğer alanlarda büyük bir dönüşüme yol açabilir.

Ethereum için beklentiler belirsiz

Coutts, Ethereum’un bu süreçte ne kadar değer elde edeceğini kestirmenin zor olduğunu belirtti. Bu belirsizliğin nedeni ise, Ethereum’un temel ağ tarafından mı yoksa katman-2 ağları tarafından mı daha fazla ilgi göreceği konusundaki belirsizlik.

Coutts, Ethereum’un ana ağı odak noktası olur ise daha büyük fırsatların kapıda olduğu görüşünde.

Haziran ayında McKinsey & Company, tokenize edilmiş finansal varlıkların yavaş bir başlangıç yaptığını, ancak 2030 yılına kadar yaklaşık 2 trilyon dolarlık bir pazar büyüklüğüne ulaşma potansiyeline sahip olduklarını belirtti.

McKinsey analistleri, tokenizasyonun geleneksel finans sistemlerine göre bir avantaj sunması gerektiğini, tahvillerin tokenlaştırılmasının bu konuda iyi bir örnek olduğunu ifade ediyorlar.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala