bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,458.47 1.06%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,436.31 1.84%
bnb
BNB (BNB) $ 575.65 0.96%
solana
Solana (SOL) $ 145.38 6.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.478692 2.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.385724 1.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.12578 3.43%

Kripto yasası neleri düzenliyor, şimdi ne olacak?

TBMM’de Kripto Varlık Yasası Kabul Edildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, kripto varlıkları düzenleyen kanun teklifi kabul edildi. İki gün süren görüşmelerin ardından, kapsamlı bir şekilde değerlendirilen yasa, kripto varlık hizmet sağlayıcılarına yönelik önemli düzenlemeler içeriyor.

Yeni Düzenlemeler ve İkincil Düzenlemeler Bekleniyor

Paribu Hukuk Direktörü Mehmet Türk Arslan, yasayı değerlendirdi. Türk Arslan, yasanın çerçeve niteliğinde olduğunu ve esas önemli olanın SPK tarafından çıkartılacak ikincil düzenlemeler olduğunu belirtti. Bu düzenlemelerle birlikte sektörün nasıl şekilleneceği daha net görülecek.

Mevcut ve Yeni Platformlar İçin Düzenlemeler

Mevcut kripto varlık hizmet sağlayıcıları, yasaya uyum sağlamak için SPK’ya taahhütte bulunacak. Yeni platformların ise lisans alması gerekecek. SPK’nın belirleyeceği kriterlere uygunluk, bu platformların faaliyetlerine devam edebilmesi için şart olacak.

Kullanıcı Varlıklarının Güvencesi

Yasa, kullanıcı varlıklarının güvence altına alınmasını amaçlıyor. Geçmişte yaşanan olumsuz deneyimlerin tekrarlanmaması için getirilen bu düzenleme, kullanıcıların varlıklarının korunmasını hedefliyor. Ancak, kullanıcıların işlemlerinden vergi alınması konusu bu yasada yer almıyor ve ayrı bir düzenlemeye tabi olacağı belirtiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Emirhan Erdoğan

Emirhan Erdoğan, Ocak 1991’de Iğdır’da doğdu. İlkokuldan üniversiteye kadar eğitim hayatını Ankara’da geçirdi. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde lisans eğitimini alırken, Radyo Bilkent’te haber spikerliği yaparak kendisine paralel bir meslek ortamı yarattı. 2014’te mezun olduğunda önündeki iki yoldan yayıncılığı seçti ve 2016’da çalışma hayatı için İstanbul’a taşındı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala