Kripto yatırımcılarından dikkat çeken strateji

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kraken’in hazırladığı bir ankete göre, kripto yatırımcılarının yüzde 60’ı ana yatırım stratejisi olarak DCA’yı kullanıyor. DCA yöntemi, dolar-maliyet ortalaması olarak biliniyor.

Kripto borsası Kraken, binden fazla yatırımcıya anket düzenledi. Söz konusu ankette, yatırımcıların kripto stratejileri ve yatırım yöntemleri soruldu. Ankete göre, yatırımcıların yaklaşık yüzde 83,5’i DCA stratejisinin farkında.

Dolar-maliyet ortalaması, fiyattan bağımsız olarak ayda bir kez gibi düzenli aralıklarla varlık satın almayı kapsıyor. Tarih aralığı, yatırımcının bütçesine göre değişiyor.

Kraken araştırmacıları, DCA’nın kısa vadeli fiyat oynaklığının etkisini azaltabileceğini ve kararları bulanıklaştırabilecek duyguları ortadan kaldırabileceğini ileri sürdü.

Kripto yatırımcıları DCA yöntemine odaklandı

Kraken’in hazırladığı ankete katılanların yüzde 46’sından fazlası DCA’nın piyasa oynaklığına karşı koruduğunu savundu. Dolar-maliyet ortalamasının duygusallığı ortadan kaldırdığını savunan yatırımcılar, söz konusu stratejinin tutarlılığı desteklediğini dile getirdi.

Anketi hazırlayan analistler, şunları kaydetti;

“Anketimiz, bir yatırımcı ne kadar çok kazanırsa, yatırım stratejilerine bağlı kalma konusunda o kadar emin olduklarını ortaya koydu”

kripto dolar yatirim stratejisi

Anket, 100 bin dolardan fazla kazanan yüksek gelirli yatırımcılarının DCA kullanma olasılığının daha yüksek olduğunu gösterdi. 100 bin doların altında kazanan düşük gelirli yatırımcılar ise piyasanın oynaklığından yararlanmak istiyor.

Geliri 100 bin doların üzerinde olan anket katılımcılarının yüzde 63’ü, piyasa oynaklığında planına sadık kalma konusunda güçlü bir iradeye sahip olduklarını söyledi.

Kraken, DCA’nın mükemmel bir strateji olmadığını, ancak piyasadaki stresi azaltabileceğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

“RWA sektörü 2030’a kadar değerini 50’ye katlayabilir”

Gerçek dünya varlıkları (RWA) tokenizasyon sektörü 2024’te çıkış yakalarken, 2030’a doğru giderken kayda değer bir büyüme kaydetmek için zemin hazırlıyor olabilir. Tren Finance’in araştırma raporunda yer alan bazı büyük finansal kurumlar ve danışmanlık şirketlerinin yaptığı tahmine göre, RWA tokenizasyon sektörü 2030 yılına kadar değerini 50’ye katlayabilir. Söz konusu şirketlerin çoğu, RWA sektöründeki birçok şirketin 4 ...

Bağlantıyı kopyala