bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,230.60 0.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,360.38 0.68%
bnb
BNB (BNB) $ 542.30 1.53%
solana
Solana (SOL) $ 135.46 2.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.563269 4.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.35438 2.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.102217 0.47%

Kripto yatırımcılarını eylül ayında neler bekliyor?

ABD Fed BTC Bitcoin

Eylül ayında gerçekleşecek bir dizi etkinliğin kripto para piyasasını hareketlendirmesi bekleniyor. Fed’in faiz indirimi yapma ihtimali ise yatırımcıların odağında yer alıyor.

Bitcoin, kurumların BTC satışları ve küresel piyasalarda gerçekleşen düşüşler eşliğinde negatif bir aylık kapanışa hazırlanıyor. Üst üste üçüncü kez ağustos ayını ekside kapatacak BTC’yi önümüzdeki ay hareketli bir gündem bekliyor.

Kripto piyasası eylül ayında hareketlenecek

Kripto piyasasında “yaz dönemi” sona eriyor; Eylül ayı itibarıyla hareketli bir kripto piyasası yatırımcıları bekliyor. ABD’den gelecek enflasyon haberi ve ABD başkanlık yarışının kızışması gibi çeşitli gelişmeler kripto yükselişini tetikleyebilir.

Eylül takvimini yayınlayan WuBlockchain önümüzdeki ay kripto piyasasının canlanacağını öne sürdü. Peki önümüzdeki ay neler olacak?

ABD Tarım Dışı İstihdam verisi yakından takip edilecek

ABD piyasasının süregelen istihdam krizini tartıştığı bugünlerde Tarım Dışı İstihdam verisi yakından takip ediliyor. 6 Eylül’de açıklanacak verinin kripto para piyasasında volatilite yaratacağı öngörülüyor.

abd tarim disi istihdam

ABD Tarım Dışı İstihdam grafiğinin bir yıllık verilerinin analizi mart ayında 310 binlik en yüksek değeri gösteriyor. Söz konusu veri temmuz ayında 114 bin ile en düşük seviyelere geriledi. İstihdam verilerinin ağustos ayında 163 bine yükselmesi bekleniyor.

Donald Trump ile Kamala Harris kozlarını paylaşacak

abd kripto trump harris

İstihdam verilerinden yaklaşık dört gün sonra ABD başkan adayları Kamala Harris ile Donald Trump karşı karşıya gelecek. 10 Eylül’de düzenlenecek münazarada iki başkan adayı kozlarını paylaşacak.

Kripto sektörünü de ilgilendiren tartışma büyük bir heyecanla bekleniyor. Kripto yatırımcıları söz konusu münazarada Bitcoin’in de konuşulacağını öngörüyor.

İki başkan adayının gerçekleştireceği münazara 5 Kasım’daki ABD seçimlerini şekillendirecek. Kripto sektörü ABD seçimlerinde Trump’ı destekliyor.

Diğer taraftan Trump’ı 18 Eylül’de önemli bir duruşma bekliyor. İş kayıtlarında sahtecilik suçlamasıyla yargılanan Trump’ın başkanlık seçimlerinden birkaç ay öncesinde mahkemeye çıkacak olması kripto para piyasasını etkileyebilir.

ABD enflasyon verisi ve faiz kararı

abd fed bitcoin kripto

Kripto yatırımcılarının merakla beklediği iki veriye haftalar kaldı. Fed’in faiz politikasını şekillendiren bir veri olan ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) 11 Eylül’de açıklanacak. Enflasyon verileri kripto para piyasasında volatilite oluşturabilir. Temmuz ayında yıllık yüzde 2,9 olarak açıklanan enflasyonun ağustos ayında yüzde 2,8’e gerilemesi bekleniyor.

Enflasyon açıklandıktan sonra gözler Fed’e çevrilecek. Geçtiğimiz günlerde Jackson Hole Ekonomi Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, merkez bankasının eylül ayında faiz oranını düşürmeye yönelik büyük planı hakkında bazı ipuçları verdi. Powell, ABD işgücü piyasasının soğumasından duyduğu endişeyi de dile getirdi.

Fed’in faiz oranlarını tartıştığı ve kararlar aldığı üst düzey bir toplantı olan FOMC yakından takip ediliyor. 18 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan FOMC toplantısından çıkacak sonuç kripto piyasasını hareketlendirebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala