bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,979.87 4.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,463.47 5.78%
bnb
BNB (BNB) $ 566.00 3.27%
solana
Solana (SOL) $ 143.32 9.39%
xrp
XRP (XRP) $ 0.589837 1.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.352268 4.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.105897 4.14%

Kripto Yatırımı Yapmadan Önce Sormanız Gereken 3 Soru

kripto yatirimi yapmadan once sormaniz gereken 3 soru 4

Artık kripto para birimlerine yatırım yapmak çok kolay. Tabii bu yatırımları gerçekleştirmeden önce bir yatırımcı olarak sorulması gereken önemli sorular var. Yazımızda sizler için bu soruların cevaplarını derledik.

Kripto para sektörünü yakından takip eden uzmanlar, kripto para birimine yatırım yapma yaklaşımının, yüksek risk profiline sahip diğer yatırımlardan çok farklı olmadığını söylüyor. Ayrıca uzmanlar, kaybetmeyi göze alınmayan paranın yatırılamaması gerektiği konusunda da uyarıyor. En önemlisi de sabırlı olunması gerektiğini düşünüyorlar.

Kripto yatırımı yapmadan önce şu soruları kendinize sorun:

1. Kripto Satın Alabilecek Durumda Mısınız?

Washington eyaletinde sertifikalı bir finansal planlamacı olan Steve Larsen, kripto para satın almadan önce yatırımcıların herhangi bir tüketici borcu varsa bunu kapatmalarını ve işverenlerinin yetecek kadar yatırım yaptıklarından emin olmaları gerektiğini söylüyor.

kripto yatirimi yapmadan once sormaniz gereken 3 soru 2

Araştırma firması Quantum Economics’in CEO’su Mati Greenspan ise kriptoya girmenin bir yolunun da haftada birkaç kez para ayırmak olduğunu söylüyor.

2. Araştırma Yaptınız mı?

Artık kripto para satın almak kolaylaştı. Ancak, yatırımlarınızın güvenliğini artırmak istiyorsanız özellikle dijital cüzdanların nasıl çalıştığını ve hangisinin sizin için en iyisi olduğu konusunda biraz araştırma yapmanız gerekecek.

kripto yatirimi yapmadan once sormaniz gereken 3 soru 1

Daha geniş anlamda, blockchain teknolojisinin ne olduğunu, rakip ürünlerin onu nasıl kullandığını ve hangilerinin başarı şansı olduğunu anlamaya yardımcı olur.

Ek olarak, kripto para birimleri hakkında çok fazla bilgi var ve bunlar arasında en doğru bilgiye ulaşmak için araştırma yapılması şart.

3. Nasıl Çeşitlendireceksiniz?

Kripto para birimine nasıl yaklaştığınıza bakılmaksızın, portföyünüzün tamamında yatırım çeşitlendirmesi düşünülmeli ayrıca alternatif yatırımlar genellikle bunun sadece küçük bir bölümünü oluşturmalıdır.

kripto yatirimi yapmadan once sormaniz gereken 3 soru 3

Kripto para birimi alanında özellikle yatırım fonları veya birçok varlığa geniş bir şekilde elde etme imkanı veren diğer yatırım araçlarıyla karşılaştırılabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala