bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 56,759.21 2.49%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,000.73 1.53%
bnb
BNB (BNB) $ 510.97 4.81%
solana
Solana (SOL) $ 138.59 6.20%
xrp
XRP (XRP) $ 0.434692 4.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.355816 2.49%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.107881 8.18%

Kripto yatırımlarınızı nasıl güvende tutarsınız? | Garanti BBVA Kripto Müdürü Korcan Abalı anlattı

BTCHaber TV’nin Kapital programında Emirhan Erdoğan, Garanti BBVA Kripto Genel Müdürü Korcan Abalı ile Türkiye’deki kripto okur yazarlığından ve geleneksel bankacılığın dijital dönüşümünden bahsetti. Abalı, Türkiye’de kripto paraların yatırım aracı olarak popüler olduğunu ancak günlük hayatta kullanımlarının henüz yaygınlaşmadığını belirtti. Ayrıca, insanların kripto varlıklarını genellikle borsalarda tuttuğunu, transfer işlemlerinde ise zorlandığını ifade etti.

Geleneksel bankacılıktan dijitalleşmeye geçiş

Garanti BBVA’nın kripto alanındaki çalışmaları hakkında konuşan Abalı, bankanın dijital dönüşüm sürecinde müşterilerine güvenli saklama ve alım satım hizmetleri sunduğunu söyledi. Türkiye’deki düzenlemelere uyum sağlamak için Avrupa ve Singapur’daki düzenlemeleri örnek aldıklarını belirten Abalı, kullanıcı deneyimini sadeleştirmek için arka planda karmaşık güvenlik önlemleri aldıklarını vurguladı.

Mevzuat ve gelecekteki düzenlemeler

2021’de Türkiye’deki kripto borsalarında yaşanan olayların ardından mevzuatın önemine değinen Abalı, yeni kripto yasasının kendileri için olumlu olduğunu ve ikincil düzenlemelerle daha da netleşeceğini ifade etti. Mevzuatın eksik olduğu dönemde bile, Garanti BBVA’nın mevzuat varmış gibi adımlar attığını belirten Abalı, yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte yeni yatırımcıların piyasaya gireceğini öngördüklerini söyledi.

Gelecek planları ve ikincil düzenlemeler

Son olarak, kripto varlık saklama hizmetlerinin güvenliği ve kullanıcıların bilinçlendirilmesi konusuna dikkat çeken Abalı, Garanti BBVA‘nın gelecekte daha gelişmiş alım satım fonksiyonları sunmayı planladığını belirtti. İkincil düzenlemelerle birlikte yeni hizmetlerle müşterilerine daha fazla güvenlik ve kolaylık sağlamayı hedeflediklerini ekledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Emirhan Erdoğan

Emirhan Erdoğan, Ocak 1991’de Iğdır’da doğdu. İlkokuldan üniversiteye kadar eğitim hayatını Ankara’da geçirdi. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde lisans eğitimini alırken, Radyo Bilkent’te haber spikerliği yaparak kendisine paralel bir meslek ortamı yarattı. 2014’te mezun olduğunda önündeki iki yoldan yayıncılığı seçti ve 2016’da çalışma hayatı için İstanbul’a taşındı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala