bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,182.12 3.94%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,327.56 1.99%
bnb
BNB (BNB) $ 546.87 2.73%
solana
Solana (SOL) $ 131.14 0.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.579464 0.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.333999 0.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.100558 1.42%

Küresel Düzenleyiciler, Kripto Düzenlemeleri İçin Tarih Verdi

kuresel duzenleyiciler kripto duzenlemeleri icin tarih verdi 2

Küresel düzenleyiciler tarafından yapılan son açıklamada, bankaların defterlerindeki kripto varlıkları kapsamak için ne kadar sermaye tutmaları gerektiğine dair çalışmanın devam ettiğini açıkladı. Yapılan açıklamada bu düzenlemenin yıl sonunda tamamlanacağı belirtildi.

Küresel Düzenleyiciler, Kripto Düzenlemeleri Üzerinde Çalışıyor

Komite geçtiğimiz yılın Haziran ayında bankaların herhangi bir Bitcoin (BTC) kaybı için yeterli sermaye ayırmasını önermişti. Bununla birlikte belirli tokenize edilmiş geleneksel varlıklar ve sabit paraların, mevcut sermaye kullarına tabii olabilir ve tahvil, kredi, mevduat ya da emtia gibi muamele görebileceği belirtilmişti. Komite tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Son gelişmeler, kripto varlıklardan kaynaklanan riskleri azaltmak için küresel bir asgari ihtiyati çevreye sahip olmanın önemini bir kez daha vurgulamıştır. Dış paydaşlar tarafından alınan geri dönüşlere dayanarak, Komite, ihtiyatlı muameleyi bu yılın sonuna kadar sonuçlandırmak adına önümüzdeki birkaç ay için başka bir istişare belgesi daha yayımlamayı planlıyor.

kuresel duzenleyiciler kripto duzenlemeleri icin tarih verdi

Reuters haberine göre komite ayrıca küresel olarak sistemik bankalar için ekstra bir sermaye tamponu hesaplamasının söz konusu olduğunda, Euro bölgesinin tek bir yerel yargı olduğu noktasında da hemfikir olduğunu dile getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala