bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,170.93 6.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,434.29 5.58%
bnb
BNB (BNB) $ 564.75 4.28%
solana
Solana (SOL) $ 141.93 11.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.589069 3.59%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.353463 6.85%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.105029 4.35%

Küresel gerginliğin bedelini Bitcoin ödedi

bitcoin kuresel dusus

Orta Doğu’da savaş ortamının oluşması ve Japon borsa endekslerinin yüzde 8’e yakın değer kaybetmesi piyasaları etkisi altına aldı. Piyasalardaki gergin ortam ise Bitcoin düşüşünü tetikledi. Lider kripto para birimi son 24 saatte yüzde 10’un üzerinde değer kaybı yaşadı.

Spot Bitcoin ve Ethereum ETF’ler eşliğinde Wall Street’e açılan kripto para sektörü son günlerde patlak veren İran-İsrail gerginliğinin baskısı altında. Savaş ortamının yarattığı ‘güvenli liman’ anlayışı riskli varlık sınıfına giren kripto paralardan çıkışlara yol açtı.

Bitcoin, piyasaların kapalı olduğu hafta sonu toparlanma sinyali vermedi. Bu nedenle haftanın ilk işlem günü öncesi adeta yıkım gerçekleşti. BTC 52.000 dolara kadar geriledi. Söz konusu düşüş Japon borsa endekslerindeki çöküşle ilişkilendirildi.

Küresel düşüşe Bitcoin de eşlik etti

Küresel piyasalarda gerçekleşen düşüşlere Bitcoin ve diğer altcoin’ler de eşlik etti. Japon borsa endeksi Nikkei 225 yüzde 13 düşerken, Güney Kore borsa endeksi yüzde 9 değer kaybı yaşadı. Asya’dan gelen fırtına, Avrupa ve ABD’yi korkuttu. Henüz ilk işlem gününe başlamayan ABD borsalarının nasıl tepki vereceği merak konusu haline geldi.

japon borsa endeksi

Orta Doğu’da günden güne fay hattının kırılmaya yaklaşması, ABD filolarının Orta Doğu’ya yönelmesi ve tüm dünyada patlak veren resesyon endişesi piyasaların düşüşüne yol açtı.

Her ne kadar Fed faiz indirimi sinyali verse de bugüne kadar yürütülen politikalar resesyon tehdidini artırdı. Ancak yatırımcılar riskli varlıklardan bu dönemde uzak durdu.

Piyasalardaki bu gerginlik geçmeden kripto para piyasasında toparlanma beklenmiyor. Özellikle Orta Doğu’daki savaş ortamının son bulması ve Fed’in Eylül ayında faiz indirimi yapması dönüş için gereken koşullar arasında gösteriliyor.

Asya borsalarından gelen panik havasının kripto piyasasında yarattığı düşüşün etkilerinin bir süre daha görüleceği belirtiliyor. Uzmanlara göre BTC’nin 50.000 dolar desteği kritik bir öneme sahip. Bu bölge kırılırsa kripto para piyasasında düşüşün şiddeti artabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala