bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,903.32 1.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,372.12 0.14%
bnb
BNB (BNB) $ 571.20 0.90%
solana
Solana (SOL) $ 136.27 0.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.467652 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.378989 2.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.121264 3.22%

Kuzey Amerika’da bir ilk olacak: Solana ETP’si geliyor

Solana etp sol kripto

Dijital varlık yöneticisi 3iQ, Kanada’nın Toronto Menkul Kıymetler Borsası’nda (TSE) Solana ETP’si listelemek için başvuruda bulundu.

3iQ, 20 Haziran tarihinde yaptığı açıklamada, Kanada’da Solana Fonu (QSOL) listelemek için ilk halka arzla ilgili ön izahname sunduğunu duyurdu. Şirket, QSOL’ün onaylanması halinde Kuzey Amerika’da listelenen ilk Solana ETP’si olacağını öne sürdü.

3iQ’dan Solana ETP’si için hamle

Dijital varlık yöneticisi 3iQ’nun Kanada’da başlatmayı hedeflediği Solana ETP’si (QSOL), Solana ağı üzerinden staking getirisi sağlamayı hedefliyor.

3iQ, QSOL’ün Quebec hariç tüm Kanada eyaletlerine ve bu bölgelerdeki menkul kıymet düzenleyici makamlarına ön izahname ile sunulduğunu açıkladı. QSOL, son dönemin popüler kripto parası Solana’ya odaklanacak. ABD doları üzerinden SOL’ün günlük fiyat hareketleri baz alınacak. QSOL sahipleri, şirketin yüzde 6-8 seviyesinde olduğunu tahmin ettiği SOL stake gelirlerinden de faiz talep edebilecek.

Coinbase Custody ve Tetra Trust QSOL’lerin saklanmasında ve güvenliğinde rol üstlenecek. Coinbase Custody, Solana fonuna özel ve kurumsal bir stake altyapısı sağlayacak.

Dijital varlık yöneticisinin, Kanada’nın Toronto Menkul Kıymetler Borsası’nda (TSE) 3iQ Bitcoin ETF (BTCQ) ve 3iQ Ether Staking ETF (ETHQ) isimli iki ürünü bulunuyor.

Bloomberg ETF analisti James Seyffart, ABD’de henüz BTC ve ETH vadeli ETF’ler piyasaya sürülmeden önce Kanada’da spot Bitcoin ve Ether spot ETF’lerinin olduğunu aktardı.

Seyffart, halihazırda 21Shares Solana Staking ETP ve ETC Group Physical Solana gibi 1 milyar dolardan fazla değerde Solana ETP’silerin sunulduğunu dile getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala