Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

MetaMask DAO ve Token Nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 3 dk

Paylaş:

ConsenSys kurucusu Joseph Lubin, MetaMask’in kendi token’ını ve DAO’sunu piyasaya süreceğini resmen doğruladı. MetaMask DAO ve Token tam olarak ne anlama geliyor?

ConsenSys, popüler MetaMask Web3 cüzdanının geliştiricisi.

ConsenSys, Ethereum tabanlı araçlara ve ilgili altyapıya güçlü bir şekilde odaklanarak uzun yıllardır Web3 ve blockchain alanındaki geliştirmelerin en ön saflarında yer almaktadır. En popüler tarayıcı tabanlı Web3 cüzdanı olan MetaMask, dünya çapında binlerce kullanıcıya sahip.

ethereum gelistiricisi joe lubinden sece destek
ConsenSys kurucusu Joseph Lubin. Kaynak: Arşiv

Ancak ConsenSys ekibi, işleri bir sonraki seviyeye taşımanın zamanının geldiğini kabul ediyor. MetaMask, bu hedefe ulaşmak için Merkeziyetsiz Otonom Organizasyon (DAO) oluşturacak. Bu cüzdan çözümünün gelecekteki büyümesini finanse etmenin yeni bir yolu olarak hizmet edecektir. Çoğu insan DAO’ları alternatif yönetişim modelleri olarak görse de DAO’lar birçok farklı ihtiyaç ve hedefe ulaşabilir. MetaMask DAO’nun, proje için bir fonlama mekanizması olarak çalışacağını belirtelim.

MetaMask’ın fonlama odaklı yaklaşımı DAO sektöründe yeni değildir. Endaoment, Charity Blockchain DAO gibi çeşitli bağış odaklı DAO’lar ortaya çıktı. Buna ek olarak, MetaMask DAO, DAO aracılığıyla dış finansman elde etmeyi amaçlamaktadır, ancak spesifik ayrıntılar henüz açıklanmadı.

MetaMask Token Nedir?

Popüler Ethereum cüzdanı MetaMask gelecekte kendi DAO’sunu ve token’ini piyasaya sürecek. Ancak ne zaman piyasaya sürüleceğiyle ilgili kesin bir bilgi bulunmuyor.

MetaMask, DAO hamlesinin platformun büyümesini kolaylaştıracağına inanıyor. DAO yönetişim modeli MetaMask’ın fonlama sürecini hızlandıracaktır.

Benzer şekilde, MetaMask token‘ı da platformun popülerliğini ve sosyal konumlandırmasını hızlandırmak için piyasaya sürülecek

MetaMask, söz konusu token’i “nakit kapma” amacıyla piyasaya sürülmeyecek.

metamask uc buyuk kripto saklama kurulusu ile ortaklik kurdu
MetaMask token ve MataMask DAO. Kaynak: Arşiv

MetaMask token çıkış tarihi henüz teyit edilmedi ve hem token hem de DAO hakkındaki bilgiler yalnızca geçen ay gün ışığına çıktı.

Her iki projenin de geliştirme aşamasında olduğunu ve önümüzdeki aylarda daha fazla ayrıntı beklendiğini biliyoruz, ancak platform tarafından henüz sabit bir tarih açıklanmadı.

ConsenSys CEO’su Joseph Lubin, MetaMask’ın yakında bağımsız DAO ve token’ına sahip olacağını açıklayan ilk kişiler arasındaydı.

ConsenSys CEO’su Joseph Lubin, Decrypt ile yaptığı bir röportajda, MetaMask’ın ileri düzey merkezsizlik peşinde olduğunu ve web3 alanında önemli bir oyuncu olmayı amaçladığını bildirdi.

Bu plan çerçevesinde MetaMask, platformun finansmanını desteklemek için yakında DAO’yu başlatacak.

MetaMask DAO, platform için bir fonlama mekanizması olarak hareket edecek ve herhangi bir yönetişim yükümlülüğü ise getirmeyecek. Lubin konuyla ilgili şunları kaydetti:

Şu anda MetaMask bağlamında oluşturulmakta olan bir DAO var… MetaMask’ı yönetmeyecek, ancak MetaMask’ın yeni parçalarının oluşturulmasının finanse edilmesini sağlayacak.

Yazar: Tuncay Aydıner

OKCoin, Signature Bank’ın Çöküşü Nedeniyle Dolar Mevduatlarını Duraklatıyor

ABD’de Silicon Valley Bank‘ın ardından Signature Bank da iflas bayraklarını çekti. Signature Bank’ın 110 milyar doların üzerinde varlığı bulunuyordu. Hazine Bakanı Yellen ve Fed Başkanı Powell’ın ortak açıklamasında, bankaların kurtarılmayacağı belirtilmişti. Çıkan son haberlere göre; OKX’in ABD merkezli kardeş borsası OKCoin, Signature Bank’ın çöküşü nedeniyle dolar mevduatlarını ve tezgah üstü hizmetleri duraklatma kararı aldı. OKCoin, Dolar ...

Bağlantıyı kopyala