bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,714.66 1.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,299.41 0.78%
bnb
BNB (BNB) $ 496.60 0.86%
solana
Solana (SOL) $ 128.65 0.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530599 1.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.324206 2.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095219 2.26%

Michael Saylor, Bitcoin fiyatı için hayalindeki rakamı açıkladı

"Bitcoin'de yıllardır baskılanan talep fiyatı yukarı taşıyor"

MicroStrategy’nin kurucu ortağı Michael Saylor, 26 Temmuz’da gerçekleşen Bitcoin 2024 konferansında çarpıcı tahminlerde bulundu. Saylor, Bitcoin fiyatının 2045 yılına kadar 13 milyon dolara ulaşacağını öngördü.

Haziran ayında yaptığı 10 milyon dolarlık tahminini artıran Saylor, bu yeni öngörüsünü yalnızca bir olasılık olarak değerlendirdi. Nashville, Tennessee’de düzenlenen etkinlikte konuşan ünlü isim, dinleyicilere Bitcoin’de (BTC) üç kat boğa modunda olmaları gerektiğini belirtti. Saylor’un BTC fiyatına dair astronomik tahminleri ise büyük ses getirdi:

“Bitcoin için 3 milyon dolarlık bir dip veya 49 milyon dolarlık bir zirve de olabilir.”

Saylor’dan BTC yatırımcılarına öneriler

Bitcoin boğası, yatırımcılara yönelik stratejik önerilerde de bulundu. “Evinizi Bitcoin için finanse ettiniz, Bitcoin satın aldınız ve tüm varlıklarınızı Bitcoin’e çevirdiniz. Ardından vergi avantajları sunan bir bölgeye taşındınız ve ekstra elli bin dolarlık Bitcoin yatırımı yaptınız,” dedi. Saylor’a göre, bu strateji ile net servetiniz 214 milyon dolara ulaşabilir.

MicroStraategy kurucusu, fiziksel sermayenin zamanla değer kaybettiğine dikkat çekti. “Hisse senetlerinden Ferrari’lere, gayrimenkullerden tahvillere kadar tüm fiziksel varlıklar entropi yasalarına tabidir,” dedi. Entropi, fiziksel varlıkların içindeki sermayeyi emer ve değerlerini düşürür.

En dayanıklı fiziksel varlıkların bile uzun vadede değer kaybettiğini belirten Saylor, “Birleşik Krallık Kraliyet Mülkü gibi en iyi örnekler bile 1.000 yıl dayanabilir. Ancak genelde elde edeceğiniz süre 50 ila 75 yıl olacaktır,” dedi. “Bu yüzden buraya cennet değil, dünya diyoruz.”

Saylor, Bitcoin’in fiziksel dünyada bulunmaması ve sonsuz bir ömre sahip olması nedeniyle diğer varlıklardan ayrıldığını vurguladı.

“Bitcoin ölümsüzdür, değişmez ve maddi değildir. Bu nedenkle ekonomik sorunlarımızın çözümüdür.”

MicroStrategy, dünyanın en büyük halka açık Bitcoin sahiplerinden biri. 20 Haziran itibarıyla, şirket ortalama 36.798 dolar fiyatla yaklaşık 8,33 milyar dolar değerinde 226.331 BTC’ye sahip.

Ünlü ismin cesur tahminleri ve Bitcoin’e olan inancı, hem bireysel yatırımcılar hem de şirketler için yeni stratejik fırsatlar sunuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala