Michael Saylor pot kırdı, Bitcoin camiası tepki gösterdi

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor son röportajında Bitcoin’leri büyük bankaların yönetmesi gerektiğini belirttiği için kripto camiasından sert eleştiriler aldı. Bu, daha önce desteklediği kendi kendine saklama ilkesine ters düşen bir açıklama olarak kayda geçti.

21 Ekim’de yapılan söyleşide Saylor Bitcoin kullanıcılarının BTC’lerini kurumsal yönetime teslim etmemesinin onlara hiçbir avantaj sağlamayacağını ifade etti. Son dört yıldır BTC’yi savunan Saylor’ın bu yeni görüşü, kendi kendine saklama konusundaki önceki duruşuyla çelişiyor.

Kasım 2022’de FTX’in iflasından sonra Saylor, Bitcoin’lerin kendi kendine saklanmasının büyük önem taşıdığını vurgulamıştı.

“Eğer Bitcoin’inizi kendiniz saklayamıyorsanız, merkeziyetsiz bir ağ kurmanın bir anlamı yok.”

Hükümet Bitcoin’lere el koyabilir mi?

Röportajda Madison Reidy, Saylor’a hükümetin BTC sahiplerinin öz saklama haklarını elinden alıp alamayacağını sordu. Saylor, böyle bir endişeye sahip olanların “paranoyak kripto anarşistleri” olduğunu söyleyerek yanıt verdi. “Bu sadece bir efsane ve gereksiz korkulardan ibaret,” dedi. Ayrıca, donanım cüzdanlarına güvenmek yerine, “finansal varlıkların koruyucusu olmak için tasarlanmış büyük bankalara” güvenmenin daha mantıklı olduğunu savundu.

Son zamanlarda BNY Mellon gibi önde gelen Wall Street bankaları kripto saklama lisanslarını almaya başladı.

Bu açıklamalar kripto topluluğunda tartışmalara yol açtı.

Saylor’a gelen eleştirilerden biri, popüler isim Simon Dixon’dan geldi. Dixon, Saylor’ın MicroStrategy’nin Bitcoin bankasına dönüşme planlarının, öz saklama konusunu zayıflattığını ifade etti.

“Bitcoin severler, insanların bankalardan ve hükümetlerden bağımsızlaşmasına yardım etmeye devam etmelidir.”

Bitcoin ödeme şirketi Synonym’in CEO’su John Carvalho, Saylor’ın geçmişte “Bitcoin umudu” fikrini desteklediğini hatırlatarak, duruşundaki değişimi eleştirdi. “Eğer paranoyak kripto anarşistlerini kötü niyetli kişiler olarak görüyor isek, bu tam olarak ne anlama geliyor?” diye sordu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Chainlink, RWA’lar için çıtayı yükseğe koydu

Merkeziyetsiz blokzincir platformu Chainlink, dünya genelindeki tokenize varlık (RWA) pazarının 2030 yılına kadar 10 trilyon dolara ulaşabileceğine dair bir rapor yayımladı. Raporda kripto para piyasalarındaki son düşüşlere rağmen, kurumsal benimseme ve düzenleyici gelişmelerin tokenize varlıkların yükselişini nasıl desteklediğini detaylandırıldı. Chainlink’in verilerine göre, tokenize edilmiş varlıkların mevcut piyasa değeri günümüzde yaklaşık 118,5 milyar dolar. Bu varlıkların ...

Bağlantıyı kopyala