Microsoft bilançosuna Bitcoin mi ekleyecek?

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Microsoft, Aralık ayında hissedarlarının teknoloji devinin Bitcoin’i bilançosuna alıp almayacağını oylamaya sunacağını duyurdu. Bu bilgi, Amerika Birleşik Devletleri menkul kıymetler düzenleyicisine yapılan bir başvurudan geldi.

24 Ekim tarihinde yapılan açıklamada şirketin 10 Aralık’taki hissedarlar toplantısında “Bitcoin Yatırımının Değerlendirilmesi” başlıklı bir önerinin oylamaya sunulacağı belirtildi. Ancak Microsoft’un yönetim kurulu, Bitcoin’in de dahil olduğu çok çeşitli yatırım fırsatlarını göz önünde bulundurdukları için bu öneriye karşı oy verilmesini öneriyor.

“Bitcoin geniş kabul görüyor”

Ulusal Kamu Politikası Araştırma Merkezi (NCPPR), MicroStrategy’nin BTC stratejisinin başarılı olduğunu ve bu yıl Microsoft’un yüzde 300’den fazla gerisinde kaldığını vurguladı. Araştırma merkezi, Bitcoin’in daha geniş kurumsal kabul gördüğünü ve spot Bitcoin borsa yatırım fonları aracılığıyla yaygınlaştığını ifade etti.

Bitcoin’in volatil olduğunu ancak enflasyona ve şirket tahvil getirilerine karşı bir koruma sağlama potansiyeli taşıdığını belirten NCPPR, şirketlerin varlıklarının en azından yüzde 1’ini Bitcoin’de tutmayı düşünmeleri gerektiğini savundu. NCCPR, kendini özgürlük ve serbest piyasa ilkelerine bağlı, bağımsız bir düşünce kuruluşu olarak tanımlıyor.

Microsoft’un Bitcoin yatırımı yapması muhtemel görünmese de, şirket 2014 ile 2018 yılları arasında Xbox platformunda Bitcoin ödemelerini kabul etmişti. Şu anki odak noktası ise yapay zeka teknolojisine yönelik yatırımlarda.

Google Finance verilerine göre, Microsoft hisseleri 24 Ekim’de yüzde 0,03 artarak 424,7 dolara ulaştı ve stabil bir seyir izledi. BTC ise 67 bin 650 dolardan el değiştiriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

SEC, Ripple davasında temyiz başvursunda bulundu

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple’a karşı açtığı davadaki son temyiz başvurusunu XRP’nin menkul kıymet olmadığı kararına itiraz etmeden gerçekleştirdi. 16 Ekim’de SEC, mahkemenin XRP ile ilgili verdiği sanıklar lehine özet kararın bazı unsurlarına dair ön tartışma beyanıyla birlikte Form C kapsamında bir temyiz başvurusunda bulundu. Ripple avukatı James Filan, 17 Ekim’de bu ...

Bağlantıyı kopyala