MicroStrategy bir Bitcoin bankası olmaya mı hazırlanıyor?

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

MicroStrategy’nin hedefi, bir Bitcoin finansal kuruluşuna dönüşmek. Şirket, geleneksel bir banka gibi Bitcoin kredi verme niyetinde değil; ancak kurucu Michael Saylor bu konuda ilginç bir bakış açısı paylaştı. Saylor, bir etkinlikte yaptığı konuşmada şirketin geleceğinin Bitcoin odaklı bir finans şirketi ya da banka olmaktan geçtiğini vurguladı. MicroStrategy bu hedef doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Bernstein’ın raporuna göre MicroStrategy yaklaşık 16 milyar dolar ile dünyanın en büyük Bitcoin yatırımcılarından biri konumunda. Bu durum, şirketin borç alarak Bitcoin edinme stratejisinin bir yansıması. Şirket, enflasyon karşısında itibari paraların değer kaybını göz önünde bulundurarak Bitcoin’in uzun vadede değerleneceğine inanıyor. MicroStrategy’nin yatırım stratejisi bu inanışa dayanıyor.

Saylor’dan Bitcoin için büyük hedef

Saylor, Bitcoin’in 2045 yılına kadar küresel finansal varlıkların yüzde 7’sini oluşturacağını öngörüyor. Bu oran şu anda yalnızca yüzde 0,1 seviyesinde. MicroStrategy kurucusuna göre bu gelişmeyle birlikte Bitcoin’in değeri 13 milyon dolara kadar yükselebilir. MicroStrategy’nin uzun vadeli planlarında bu hedef büyük önem taşıyor.

“Bitcoin, paranızın ödünç verilmesini istiyor. Sermayenizi Bitcoin’e yönlendirin ve getirilerinizi Bitcoin olarak elde edin.”

Saylor, bireylere, şirketlere ve devletlere kredi vermenin, Bitcoin’ile kredi vermekten daha fazla risk taşıdığına dikkat çekti. “Şu an için Bitcoin’lerimizi ödünç verme niyetimiz yok,” dedi. Bunun yerine, Bitcoin sahiplerinden 10 milyar dolar borç almayı ve onlara yüzde 1’e kadar ek getiriler sunarak, risk almadan yüzde 50 faizle Bitcoin’e kredi vermeyi önerdi. MicroStrategy’nin bu stratejisi risk yönetimi açısından önemli.

MicroStrategy, 1989 yılında yazılım geliştirme şirketi olarak kuruldu. 2021 yılında Bitcoin almaya başlayan firma şimdi öyle bir konumda ki, hisse senetleri kripto varlıklar için bir tür ikame görevi görüyor.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

SEC, eToro’nun cezasını açıkladı! Çoğu token delist ediliyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), hisse senedi ve kripto alım-satım hizmeti sağlayan eToro’nun ceza ödemeyi kabul ettiğini açıkladı. Basın açıklamasına göre eToro, belirli kripto paraların menkul kıymet olarak alım satımını gerçekleştiren kayıtsız bir komisyoncu ve kayıtsız bir takas kurumu olarak faaliyet göstermesi nedeniyle 1,5 milyon dolar ödemeyi kabul etti. eToro, SEC’e federal menkul ...

Bağlantıyı kopyala