Minneapolis Fed Başkanı’ndan Bitcoin eleştirisi

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Arjantin Merkez Bankası’nın düzenlediği bir konferansta konuşan Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari’nin kripto paralara dair söylemi ses getirdi. Kashkari, Bitcoin’i değersiz bir varlık olarak nitelendirdi. 

Merkez Bankası yöneticisi dijital varlıkların uzun ömürlü olmasına rağmen, kriptonun itibari paraların yerine ikame olabilecek bir varlık statüsüne erişemediğini vurguladı. Kashkari, piyasa değeri en büyük kripto para BTC’nin ise hiçbir değeri olmadığını belirtti. Minneapolis Fed Başkanı yapay zeka teknolojisinin ise büyük bir potansiyele sahip olduğu görüşünde.

Kashkari’nin karşıtı açıklamalarına karşın Bitcoin yıllar içinde yatırımcıları tatmin eden bir performans sergiledi. Kripto varlık 2012’de yüzde 9, 2016’de yüzde 59 ve 2021 yılında yüzde 171 değer kazandı. Bu yıl Bitcoin şu ana kadar başlıca varlık sınıflarından daha iyi performans gösterdi. Kripto paraların atası 2024’ün başından günümüze yüzde 45 değer kazandı. 

Enflasyon vurgusu

Minneapolis Fed’in veri odaklı kararlar almaya devam edeceğini belirten Kashkari, enflasyonu düşürmek için işsizliği artırabileceğini vurguladı. Azalan işgücü talebinin ülkede artan işsizliğe dönüşebileceğini belirtti. 

Fed yetkilisi ayrıca Çin’in ABD için herhangi bir ekonomik tehdit oluşturmadığına ve Çin yuanının dünyanın rezerv para birimi olarak ABD dolarını gölgede bırakamayacağına inanıyor.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Katman-1 ve Katman-2 projelerinde kimler öne çıkıyor?

Bu yazımda katman-1 ve katman-2 projelerini kıyaslayacağım. Dikkate aldığım metriklere göre yorumlar yaparak trend olabilecek projelere ve ekosistemlerine ilişkin çıkarımlar yapacağım. Şimdi başlayalım. Dikkate aldığım metrikler arasında market değeri, aktif kullanıcı sayısı, işlem geliri, merkeziyetsiz finans projeleri üzerinde kilitli varlık miktarı, tokenomi, yazılımcı sayısı, X takipçi sayısı gibi faktörler söz konusu. Proje kıyaslamaları yaparken bunlardan ...

Bağlantıyı kopyala