Minneapolis Fed Başkanı’nın kripto eleştirisi tepki çekti

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Bitcoin’i sık sık eleştriren Minneapolis Fed başkanı Neel Kashkari, kripto paraların sadece uyuşturucu ticareti gibi yasadışı faaliyetler için yararlı olduğunu iddia etti. 

Chippewa Falls Bölgesi Ticaret Odası’nın düzenlediği bir etkinlikte konuşan Kashkari, kripto paralar üzerinden mal ve hizmet ödemelerinin yapılmadığını belirtti:

“Kripto paraları kullanarak mal ve hizmetler için ödemeler yapmıyorlar. Uyuşturucu veya diğer yasadışı faaliyetler konu olmadığı takdirde kripto ile ödemeler neredeyse hiç gerçekleşmiyor.”

Minneapolis Fed başkanı Kashkari’nin bu demeci sosyal medyada büyük tepki topladı. Castle Island Ventures ortağı Nic Carter, X’te yaptığı paylaşımda Kaskari’nin bu kadar yalan yanlış şeyler söylemesinin bir yasal sonucu olması gerektiğini belirtti:

“Dünyadaki en önemli 10 finansal düzenleyiciden birini yöneten bir ismin bu demeçleri vermesi daha da endişe verici.”

Brown Rudnick’in ortağı Hailey Lennon da Kashkari’nin kripto paralara dair yaptığı hatalı değerlendirmelere karşı çıktı. Lennon, şu sözlerle merkez bankacısını eleştirdi:

“Sektördeki sağlam kripto projeleri, kara para aklamayı engellemeye yönelik gelişmiş politikalar uyguluyor. Fiziksel nakit ise, uyuşturucu ticareti ve yasadışı faaliyetlerin finansmanında sıkça tercih edilen bir araç.”

Kripto paralar hangi amaçla kullanılıyor?

Blokzincir verileri, Fed başkanının bu konuda hatalı olduğunu ortaya koyuyor. Veri takipçisi Chainalysis’in 18 Ocak tarihli raporuna göre, 2023 yılı itibarıyla yapılan tüm işlemlerin yalnızca yüzde 0,34’ü yasadışı faaliyetlerle bağlantılıydı. Üstelik, kripto paralarda yasadışı işlemlerin oranı son altı yılda 2019 yılında yüzde 1,29 ile zirve yapmıştı.

kripto kullanim alanlari

Kashkari’nin açıklamaları, Minneapolis Fed’in hükümetlerin bütçe açıklarını kapatmak için Bitcoin gibi varlıkların vergilendirilmesi veya yasaklanması gerektiğini savunmasından sadece bir gün sonra geldi.

Bitcoin an itibarıyla 67 bin 600 dolardan el değiştiriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Bitcoin bir Çin projesi mi? Ünlü yatırımcı açıkladı

Kripto para dünyasında dikkatleri üzerine çeken JAN3 şirketinin CEO’su ve Bitcoin savunucusu Samson Mow, Eylül ayının sona ermesinin ardından Bitcoin hakkında önemli yorumlarda bulundu. Mow, Ekim ve Kasım aylarında yükselişin devam edeceğine dair bir paylaşım yaptı. Son günlerde Bitcoin, 60 bin dolardan 63 bin 800 dolara yükselerek yüzde 6,20’lik bir artış kaydetti. Lider kripto para ...

Bağlantıyı kopyala