bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,903.32 1.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,372.12 0.14%
bnb
BNB (BNB) $ 571.20 0.90%
solana
Solana (SOL) $ 136.27 0.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.467652 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.378989 2.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.121264 3.22%

Mt Gox, Bitcoin için potansiyel bir tehlike mi?

btc-analist-gidisat

Mt Gox geri ödemeleri Bitcoin için sanıldığı kadar kötü sonuçlara yol açacak mı? Kripto analistleri korkulacak bir şey olmadığını söyledi.

Feshedilmiş kripto borsası Mt Gox, geçtiğimiz gün yaptığı duyuruda geri ödemelerin Bitcoin (BTC) ve Bitcoin Cash cinsinden başlatılacağını açıkladı. Şirketin 9 milyar dolara yakın BTC’yi geri ödemesi bekleniyor.

Kripto para piyasasında, Mt Gox’un satış baskısı yaratacağına dair endişelerin oluşması neticesinde düşüş yaşandı. Düşüş trendinde olan Bitcoin, 59.000 doların altına sarktı. Birçok yatırımcı, yükseliş sezonunun ertelendiğini öne sürdü.

Analistler, Mt Gox’un alacaklılarına yapacağı ödemelerin Bitcoin üzerindeki etkisini yorumladı.

Mt Gox Bitcoin satışları baskı yaratmayabilir

Cointelegraph’ın analist görüşünden derlediği habere göre, Mt Gox’un satışları sanıldığı kadar tehlikeli bir durum değil.

Analistler, Temmuz ayında başlayacak olan yaklaşık 9 milyar dolarlık geri ödemelerin Bitcoin fiyatını etkilemeyebileceğini, ancak Bitcoin Cash için aynı şeyi söylemenin zor olduğunu söyledi. Bitcoin Cash, bu dönemde büyük bir düşüş yaşayabilir.

IG Markets analisti Tony Sycamore, Cointelegraph’a verdiği demeçte, yaklaşan geri ödemelerin etkisi hakkında somut bir tahminde bulunmak için tarihsel faktörlere bakılabileceğini belirtti. Sycamore, ortalama 4,5 milyar dolar değerinde BTC’nin Temmuz ayından itibaren piyasaya sürülebileceğini tahmin ettiğini aktardı. Analiste göre, geri ödemeyi alan her yatırımcı Bitcoin’lerini satmayacak.

Sycamore, Mt Gox gündeminin kripto para piyasasında çoktan fiyatlandığını ve satışlar başladığında benzer etkilerin görülmeyeceğini öne sürdü. Analist, “Geri ödemeler uzun zamandır geliyordu.” yorumunda bulundu.

Analist, 200 günlük hareketli ortalamadaki güçlü desteği işaret etti. Bu destek ışığında önümüzdeki haftalarda toparlanma gelebilir. Sycamore, “Bence sadece bir sifon çektik. Bu dalgalanmanın nedeni, Mt. Gox’un satış beklentileriyle doruğa ulaşan tüm bu etkilerdir.” dedi.

Mt Gox, 2014’ün Şubat ayında hack’lendikten sonra 940.000 BTC kaybetmişti. Borsa, yaşanan sıkıntılı süreçlerin ardından alacaklılara geri ödeme yapmak amacıyla 141.687 BTC’yi köşeye attı. Bu BTC’lerin dağıtımı başlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala