bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,221.53 0.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,277.59 2.30%
bnb
BNB (BNB) $ 493.93 1.76%
solana
Solana (SOL) $ 127.89 2.59%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526849 0.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.329158 4.34%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095512 3.87%

NFT Mülkiyet Platformu Tessera, Kapanıyor

nft mulkiyet platformu tessera kapaniyor

Kripto para fiyatlarında yaşanan dalgalanma NFT platformlarını da etkilemeye devam ediyor. NFT mülkiyet platformu olarak faaliyet gösteren Tessera, zorlu kripto piyasası ortasında yeni bir karar aldığını açıkladı.

NFT Platformu Tessera, Operasyonlarını Sonlandırıyor

NFT mülkiyet platformu Tessera ve kardeş projesi Escher, kripto girişim sermayesi şirketi Paradigm destekli Tessera’nın mali durumunun ve ekonomik modelinin karlı hale gelmesini zorlaştıracağı gerekçesiyle önümüzdeki haftalarda faaliyetlerini sonlandıracağını açıkladı. Tessera’nın kurucu ortakları arasında yer alan Andy Chorlian, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Tessera olarak olası pazar senaryolarını, şirket yapımızı ve mali durumumuzu dikkatle analiz etmek için uzun bir zaman harcadık. Netice itibariyle faaliyetlerimizi sonlandırmanın ekibimiz ve yatırımcılarımız için en iyi seçim olduğu yönünde üzücü bir karar aldık. Escher’in ekonomik modelini de gerçekten incelediğimizde, karlılığa ulaşmak için ulaşmamız gereken hedeflerin akla yatkın ya da iş bakımından mantıklı olmadığını gördük.

İlk olarak Fractional olarak bilinen Tessera, kullanıcıların NFT’lerin kesirlerini temsil eden token’ler alıp satmasına imkân sağlıyordu. Proje, herkesin en pahalı NFT’lerin bile bir kısmına sahip olmasını mümkün hale getirmeyi hedefliyordu. Tessera’nın kardeş platformu olan Escher ise, herkesin uğrayabileceği ve sanatçının çalışmalarını sanal olarak keşfedebileceği sanal gösteri alanları şeklinde sanat eserlerini bir araya getiren bir platform olarak faaliyet gösteriyordu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala