bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,190.93 0.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,556.74 3.62%
bnb
BNB (BNB) $ 568.51 0.52%
solana
Solana (SOL) $ 146.89 3.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.586075 0.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.352507 0.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.105468 0.29%

Nijerya, Stablecoin’ler için Yasal Çerçeve Oluşturacak

nijerya stablecoinler icin yasal cerceve olusturacakasd

Kripto para birimlerinin hızlı bir şekilde benimsenmesi ile beraber bu alanda yapılan çalışmalar da hız kazanmış durumda. Son olarak bir hamle de Nijerya‘dan geldi. Nijerya, Bitcoin ve kripto para kullanımını yasal hale getirmek için bir yasa tasarısı çıkaracağını açıklamıştı. Bu kez yapılan açıklamaya göre; Nijerya, stablecoin’ler ve ICO’lar için yasal çerçeve oluşturacak.

Nijerya, Stablecoin’ler için Yasal Çerçeve Oluşturmak için Harekete Geçiyor

Kendi merkez bankası dijital para birimini (CBDC) benimseme konusunda dünyanın öncülerinden biri olan Nijerya, özel stablecoin’lerin varlığını da kabul etmeye hazır olduğunu dile getiriyor. Stablecoin’ler için yasal bir çerçeve oluşturma gerekliliği, en son merkez bankası strateji belgesinde belirtiliyor.

vasdnijerya stablecoinler icin yasal cerceve olusturacak

Nijerya Merkez Bankası’nın “Nijerya Ödeme Sistemi Vizyonu 2025” başlığı altında yayınlanan 83 sayfalık raporu, bir stablecoin’in potansiyel uygulaması için düzenleyici bir çerçevenin geliştirilmesini ele alıyor. Rapor ayrıca ICO düzenlenmesine de dikkat ediyor. Yatırımcıların kayıplarına neden olan bölgede mevcut düzenleme eksikliğini vurgulanıyor.

Bununla birlikte, CBN, ICO’ları benimseme potansiyelini, sermaye projeleri için kaynak yaratma, eşler arası borç verme ve kitle fonlaması için yeni bir yaklaşım olarak görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala