bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,876.04 0.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,386.08 1.23%
bnb
BNB (BNB) $ 556.88 0.89%
solana
Solana (SOL) $ 133.49 2.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.587193 0.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.343879 2.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.105451 0.24%

Nvidia’nın güçlü bilançosu sonrası yapay zeka coinlerinde son durum

Nvidia Kripto Madenciliği Konusunda SEC ile Anlaşmaya Vardi

Nvidia’nın 2024 ikinci çeyrek bilançosunda gelirler beklentileri aşsa da yatırımcılarda yeteri kadar heyecan yaratmadı. Bu durumun kripto paralara yansıması ise yapay zeka odaklı tokenlar üzerinden gerçekleşti. Söz konusu alanda faaliyet gösteren projelerin kripto paraları son saatlerde bir miktar değer kaybetti.

Nvidia’nın bilançosunu açıklanmasından kısa bir süre sonra, Artificial Superintelligence Alliance (FET) yüzde 3,63 oranında değer kaybederek 1,23 dolara düştü. CoinMarketCap verilerine göre, Bittensor (TAO) yüzde 5,3’lik bir gerileme ile 301,15 dolara ve Render (RNDR) yüzde 2,8’lik bir düşüşle 5,67 dolara kadar değer kaybetti.

yapay zeka coinleri

Nvidia bir kez daha beklentileri aştı

Nvidia, 2024’ün ikinci çeyreğinde 30 milyar dolar gelir elde ederek, bir önceki çeyreğe göre yüzde 15’lik bir artış sağladı. Çeyreklik gelir, piyasa tahminlerinin 1,32 milyar dolar üzerinde kaldı. Ancak bu rakamlar bile yatırımcıları memnun etmeye yetmedi. Piyasa yorumcusu Lisa Abramowicz, 28 Ağustos’ta yaptığı bir sosyal medya paylaşımında, “Nvidia için beklentileri aşmak artık yeterli değil; yatırımcılar daha fazlasını bekliyor,” dedi.

Bazı analistler, Nvidia’nın Wall Street beklentilerini en az yüzde 10 oranında aşacağını öngörüyordu. Google Finance’e göre, Nvidia’nın (NVDA) hissesi 28 Ağustos işlem gününü 125,61 dolardan kapattı ve seans sonrası işlemlerde yüzde 6,89 oranında değer kaybederek 116,95 dolara geriledi.

nvidia nvda

Nvidia’nın önceki çeyrek performansları ve kazanç raporları, yapay zeka odaklı kripto tokenlerinin fiyat hareketleriyle yakından ilişkilendiriliyor. Kripto piyasasındaki bazı trader’lar, son bilançonun ardından AI tokenlerinin düşeceğini önceden tahmin etmişti. 23 Ağustos’ta “Shogun” adlı bir trader, “Bilanço öncesi long pozisyonda kalmak kârlı olabilir, ancak sonrasında short pozisyonda kalmanın daha avantajlı olacağına eminim,” şeklinde bir yorumda bulundu.

Nvidia, yapay zeka modellerinin eğitimi ve dağıtımı için kullanılan çiplerin üretimini gerçekleştiriyor. Mayıs ayında birinci çeyrek bilançosunu açıkladıktan sonra, gelirlerdeki yüzde 18’lik artışa rağmen yapay tokenleri yine düşüş yaşamıştı. Bloomberg’den Ed Ludlow, 28 Ağustos’ta yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Tahminler çok yüksekti, belki de fazla yüksekti. Hikaye hala geçerli. Veri merkezlerini işleten bulut hizmet sağlayıcıları, Nvidia’nın ürünlerine yatırım yapmaya devam ediyor,”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala