OMG Network (OMG) Ethereum blockchain’i için ölçeklenebilirlik çözümleri sunan yenilikçi bir yapı şeklinde tanımlanabilir. Bu platform sayesinde kullanıcıların işlemci gücünden, zamandan ve maliyetlerden tasarruf etmesi mümkün hale geliyor.
OMG Network, kripto para topluluğundaki kullanıcılar tarafından eskiden OmiseGo ismiyle tanınıyordu. Platform, Ethereum blockchain’i için yenilikçi ve ölçeklenebilirlik çözümleri sunmayı hedefliyor. Ölçeklenebilirlik sorunu, kripto para piyasasının en eski tartışma konularından birisi olarak ifade edilebilir. Geliştiricilerin gündeminden şimdiye dek hiç düşmeyen bu hususun gelecekte de buradan kolay kolay ayrılmayacağı çoğu kişi tarafından kabul görmüş bir gerçek. Bu büyük sorunu hedef alan ve etkili çözümler sunan projelerin gelecekte başarıyla buluşmaları sürpriz olmayacaktır. OMG Network projesi görünüşe bakılırsa son cümlenin ne anlama geldiğini iyi kavrayanlardan.
OMG Network platformu Proof of Authority adı verilen bir algoritmayı benimsemiş. Bunun anlamı platformun tek bir blok üreticisi gibi çalışarak kullanıcılarına hizmet sunması. OMG, Ethereum ağında bir tür değer transfer katmanı meydana getiriyor. Bu katman Ethereum ağındaki işlemleri bir arada tutuyor, kendi ağında hızla doğrulayarak daha sonra onaylanması için yeniden Ethereum ağına iletiyor. Bu sayede işlemler tek tek onaylanmak zorunda kalmıyor bunun yerine gruplar halinde onaylanabilme imkanına kavuşuyor. Böylece kullanıcılar da daha hızlı, düşük maliyetli işlem gerçekleştirebilmenin keyfini sürebiliyor. Yalnızca Ethereum ağını kullanmak, yukarıda ifade ettiğimiz çözümlerden uzakta işlemler gerçekleştirmek manasına geliyor.
OMG Network (OMG) Ne Zaman Çıktı?
OMG Network, kurucu şirket Omise tarafından yönetiliyor. Bu şirket müşterilerine Güneydoğu Asya’da sınır ötesi ödeme gerçekleştirme olanakları tanıyan bir elektronik ödeme hizmeti yapısı olarak biliniyor. OMG Network projesi 2017 yılında bu şirket tarafından hayata geçirildi ve o günden bu yana başarılı bir yol haritası ortaya koydu. Projenin 2017 yılında gerçekleştirdiği fonlanma çalışmaları neticesinde 17,5 milyon dolar elde ederek amaçları yolunda emin adımlarla ilerlediği biliniyor. OMG Network ekibi, halihazırda dünyanın dört bir köşesinden çalışmalarını sürdüren çok sayıda kişiden meydana geliyor.
Projenin mimarı olarak bilinen Vansa Chatikavanij, üniversite eğitimini tamamlamasının ardından Uluslararası Finans Kuruluşu (IFC) ve Dünya Bankası Grubu gibi büyük isimlerle çalıştı. OMG Network projesinin müdürlüğünü 2019 yılına kadar başarıyla yerine getiren bu isim şimdilerde OMG Network’ün CEO’luğunu üstlendi. Platform kendi sektörlerinde tanınmış çok sayıda kişiyle çalışmalarını sürdürüyor.
OMG Network (OMG) Fiyatı Nedir?
Diğer birçok kripto paraya benzer bir şekilde OMG token’leri de piyasaya belirli bir sayıda sunulacak. Projenin tanıtım yazısında belirtilen verilere göre bu sayı OMG için 140.245.398 ile sınırlı. Piyasadaki OMG sayılarını artırmak şu noktadan sonra mümkün değil çünkü demin bahsettiğimiz sayıya çoktan ulaşılmış. OMG’nin izin verilen bütün arzı halihazırda dolaşımda işlem görüyor. Bu özelliği itibariyle OMG token’in diğer kripto paraların çoğundan ayrıldığını belirtmekte fayda var. Token arzının %65,1’lik kısmı projenin yatırımcılarına sağlanmışken %5’lik kısmının geçmişte düzenlenen bir airdrop vasıtasıyla kullanıcılarıyla buluştuğu görülüyor. Kalan %29,9’luk OMG ise proje ve ekip tarafından tutuluyor.
OMG Network Kaç TL?
Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 OMG token 10,90 TL TL’den işlem görüyor. OMG token fiyatı son 24 saat içerisinde -0.70% değişim gösterdi. OMG token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 4,950,127 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 43,401,930 dolar seviyesinde.
OMG Network Kaç Dolar?
Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 OMG Network $ 0.308362 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Ağustos ayı itibariyle Binance Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 15.31 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Dogecoin’de yılın en düşük seviyesini ise 1.35 dolarla belirledi.
OMG Network (OMG) Nasıl Çalışmaktadır?
OMG Network (OMG) platformu, Plasma Childchain ve Moreviable Plasma adı verilen yapıları benimsemiş. Bu yapılar, işlemleri zincir dışında gruplayarak bunları Ethereum ana ağındaki işlemleri de içeren “kök hash” kısmına kademe kademe iletiyorlar. Merkezsiz bir gözetmen bu yapıları ve blok üreticilerini daima denetliyor. Böylece işlemlerin tam olarak onaylandığından emin olunuyor.
OMG Network, OMG token’leri ağda gerçekleştirilen işlemlerin ücretini tahsil etmek için kullanıyor. Ayrıca OMG token’lar, eğer istenilirse, OMG platformunun Proof of Stake protokolü uyarınca kullanıcılar tarafından kilitlenebiliyor. Bu protokol sayesinde ağın sürdürülebilirliği sağlanarak kullanıcıların işlemlerini daha güvenli bir ortamda gerçekleştirmesi sağlanıyor. Sonuç olarak yatırımcıların da fonlarını gönül rahatlığıyla yönlendirebilecekleri bir sistem ortaya çıkıyor. OMG Network’ün yola çıktığı ilk andan itibaren ortaya koyduğu başarılı performans değerlendirildiğinde bu durumu daha iyi anlamak mümkün olabilir.
OMG ekibi, Ethereum blockchain’inin göz ardı edilemeyecek derecede engelleri bulunduğuna inanıyor. Bu engelleri aşmayı projenin hedefleri arasına koyan ekip bu sayede daha hızlı ve az masraflı işlemleri yapılabileceğini belirtiyor. Bu gayeye ulaşmak için çıktığı yolda sağlam adımlarla ilerleyen OMG Network, Ethereum ağının büyük ölçekteki işletmelere kendileri sayesinde ulaştırılacağına inanıyor. Platformun benimsediği Plasma adlı yapı, kök zincirlerde yer alabilecek gereksiz verilerden uzakta kalabilmeyi mümkün kılıyor. Buna göre OMG Network, ağdaki akıllı sözleşmelerle tıpkı Ethereum’un yaptığı gibi ilgileniyor ancak halka açık blockchain’de yalnızca tamamlanmış olanları yayınlıyor. Sonuç olarak önemi göz ardı edilemeyecek ölçüde işlemci gücünden ve hafıza alanından tasarruf ediliyor.
OMG Network (OMG) Nasıl Satın Alınır?
OMG Network (OMG) içeriğin hazırlandığı andaki duruma göre çok sayıda platform üzerinden alıp satılıyor. Bu platformların başında Coinbase Pro, Binance, Huobi Global ya da Bithumb gibi borsalar geliyor. Türk kripto para topluluğunda da oldukça yaygın bir şekilde tanınan OMG Network bazı yerel platformlar üzerinde de işlem görüyor.
OMG Network’e (OMG) ilişkin en son haberleri, son dakika gelişmelerini BTCHaber’in “altcoin haberleri” sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.