bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,743.81 0.72%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,454.25 2.57%
bnb
BNB (BNB) $ 561.72 0.09%
solana
Solana (SOL) $ 142.18 5.42%
xrp
XRP (XRP) $ 0.583262 0.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.349865 0.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.10439 0.57%

Panama Başkanı, Parlamentonun Kripto Yasasını Veto Etti

panama baskani parlamentonun kripto yasasini veto etti

Kripto paralar ülkelerin de yakın takibi arasında. Son dönemlerde kripto para birimlerini destekleyen adımlar atan ülkeler arasında yer alan Panama’da Parlamento tarafından onaylanan kripto yasası Panama başkanı tarafından veto edildi.

Parlamentonun Onayladığı Kripto Yasasını Cumhurbaşkanı Onaylamadı

Geçtiğimiz aylarda Panama Parlamentosu, Panama Yasama Meclisi Komitesi tarafından da onaylanan kripto yasasını onaylamıştı. Parlamentonun kripto yasasını onaylamasının ardından ülkenin Cumhurbaşkanı Laurentino Cortizo, kripto yasasını onaylamayacağını açıklamıştı. Panama başkanı Laurentino Cortizo, Kara Para Aklamayı Önleme kuralları bulunmadığı ve kendine yasa hakkında detaylı bilgilendirmenin yapılmadığını belirterek, haftalar sonra parlamentonun onayladığı kripto yasa tasarısını veto etti.

panama baskani parlamentonun kripto yasasini veto etti 2

Panama Ulusal Meclisi Kongre Üyesi Gabriel Silva, yaptığı paylaşımda, Panama cumhurbaşkanının Ulusal Meclis tarafından iki ay önce geçirilen kripto yasa tasarısını kısmen veto etme kararını açıkladı. Silva açıklamasının devamında, Ulusal Meclis’in şu anda yetersiz görünen bölümlerde düzeltmeler yapmak üzere tasarıyı yeniden inceleme altına aldığını belirtti. Silva açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Kripto yasa tartışması şimdi (hangi maddelerinin anayasaya aykırı olduğunun tespit edilmesi için) Hükümet Komisyonu’na ve Ticaret Komisyonu’na (kripto yasa tasarısının hangi maddelerinin uygunsuz olduğunun tespit edilmesi için) gitmeli.

Dijital varlıkları düzenleme ve bu varlıkları ülke içinde bir ödeme aracı haline getirecek olan Panama’nın kripto yasa tasarısı üçüncü kez tartışılıyor. İki ay önce parlamentoda onaylanan tasarı cumhurbaşkanı Laurentino Cortizo’nun onayına sunulmuş ve sadece imzası kalmıştı. Cumhurbaşkanının bu veto kararı ile Panama’nın kripto yasası yeniden tartışmaya açılmış oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala