bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,850.11 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,623.60 0.05%
bnb
BNB (BNB) $ 595.45 0.16%
solana
Solana (SOL) $ 151.04 0.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.585961 0.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.394783 3.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.11372 4.28%

PayPal, kuruluş hesaplarının kripto alım-satımına izin veriyor

ledger ve paypaldan abdde onemli ortaklik

Ödeme devi PayPal, 25 Eylül’de önemli bir yenilik duyurarak PayPal Business hesaplarının kullanıcıların kripto paraları doğrudan alıp satmalarına olanak tanıdığını açıkladı.

Bu yeni özellik, New York eyaleti haricinde yerleşik ABD’li üyeler için geçerli olacak. PayPal’ın kripto para ve blokzincir alanındaki kıdemli yöneticisi Jose Fernandez da Ponte, işletme sahiplerinin dijital para etkileşimi taleplerine cevap vermekten heyecan duyduklarını belirtti.

Traderlar, dijital varlıklarını daha güvenli depolama yöntemlerine aktarma seçeneğine sahip olacak. Ayrıca, PayPal Ağustos 2023’te piyasaya sürdüğü PYUSD stablecoin’i ile dikkat çekiyor. Bu stablecoin, Paxos tarafından tamamen teminatlandırılarak sunuldu.

PayPal, PYUSD’yi Solana ağına entegre etti

Ödeme devi, kendisi ihraç ettiği stablecoin PYUSD’yi Ethereum ağının ardından Solana’ya da entegre ettiğini duyurdu. Düşük işlem maliyetleri nedeniyle bu stablecoin’in Solana ağına entegre edilmesi, küçük alışverişlerde kullanımını artırmayı hedefliyor.

Solana’da bir işlem maliyeti sadece 0,0025 dolar iken, Ethereum’da bu rakam çok daha yüksek olabiliyor.

PayPal, aynı zamanda Solana üzerindeki PYUSD işlemlerinin gizliliği koruma yöntemleri sunduğunu duyurdu. PYUSD, kısa sürede 1 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşsa da, Tether ve Circle gibi diğer stablecoin’lerin gerisinde kalmaya devam ediyor. Ağustos 2024 itibarıyla Tether’in piyasa değeri 118 milyar dolara, Circle’ınki ise 35 milyar dolara ulaşmış durumda.

Tether, son dönemde Binance’in BUSD’den uzaklaşmasının ardından pazar payını önemli ölçüde arttırdı. USDT, yüzde 75 pazar payına ulaştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala