bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,350.17 4.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,431.62 3.18%
bnb
BNB (BNB) $ 556.21 2.33%
solana
Solana (SOL) $ 139.46 3.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.577748 2.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.359276 1.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.106979 4.89%

Powell’ın güvercin mesajları Bitcoin beklentilerini nasıl değiştirdi?

abd fed bitcoin kripto

Geçtiğimiz Cuma günü Fed Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole’da yaptığı konuşmanın ardından Bitcoin için olumlu beklentiler arttı. Ancak türev piyasa verileri hâlâ bazı tereddütlerin olduğunu ortaya koyuyor.

Yatırım kuruluşu QCP Capital’den gelen açıklamalara göre Powell’ın konuşmasından bu yana Bitcoin fiyatında belirgin bir artış yaşanmasına rağmen kısa vadeli volatilitedeki düşüş piyasada belirsizliğe işaret ediyor.

Ayrıca analistler, lider kripto paranın önümüzdeki dönemde 62 bin ila 67 bin dolar arasında dar bir bantta işlem görmeye devam edebileceği görüşünde.

Bitcoin’de beklentiler vadeye göre değişiyor

Fed Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole Sempozyumu’nda verdiği güvercin tondaki demeçlerinden bu yana QCP Capital analistleri özellikle uzun vadeli opsiyonlara yönelik yoğun alımlar gözlemlediklerini belirtti.

Powell’ın konuşmasında “para politikasında ayarlama zamanı geldi” ifadesine vurgu yapması sonrası, türev veriler yatırımcıların potansiyel fiyat artışlarına yönelik pozisyon aldıklarını gösteriyor.

fed faiz

FedWatch verilerine göre 18 Eylül’deki FOMC toplantısında yatırımcıların yüzde 71’i 25 baz puan faiz indirimi bekliyor.

Türev ürünlerde kısa değil uzun vadeli yükseliş beklentisi

Uzmanlar, bu durumu Bitcoin’in gelecekte daha elverişli bir finansal ortamda iyi performans gösterebileceğine dair artan bir iyimserlik olarak değerlendirdi. Ancak QCP Capital analistleri türev ürün yatırımcılarının yakın vadede Bitcoin fiyatında önemli bir yükseliş beklemediklerini öne süren verileri de işaret ediyor.

“2025’in Mart ayına kadar 100 bin dolar seviyesi için yoğun call (alım) opsiyonu satışı görülmesi, piyasanın yükselişe inandığını ancak kısa vadede büyük bir sıçrama beklemediğini gösterebilir.”

QCP Capital bugün yayınladığı raporda, BTC’de Ekim ayına kadar olan dönemde call (alım) opsiyonlara kıyasla daha fazla put (satış) opsiyonların görüldüğünü vurguladı. Yatırımcıların bu dönemde satış opsiyonlarına daha fazla eğilim göstermesi, piyasanın yakın vadede olası fiyat düşüşlerine karşı önlem aldığını işaret ediyor.

BTC haber yazım itibarıyla 62 bin 750 dolardan el değiştiriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala