bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 56,372.10 1.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,009.77 0.46%
bnb
BNB (BNB) $ 508.95 1.39%
solana
Solana (SOL) $ 139.02 1.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.430604 0.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.369554 3.56%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.107414 0.17%

Qtum (QTUM) Nedir?

qtum qtum coin nedir nasil alinir qtum coin 13919025 4955 amp

Qtum (QTUM) açık kaynak kodlu bir akıllı sözleşme ve değer aktarım protokolü olarak tanımlanabilir. Protokol, Ethereum (ETH) ve Bitcoin (BTC) ağlarının sunduğu avantajları bir blockchain üzerinde toplamayı hedefliyor.

Qtum (QTUM) “kuantum” şeklinde telaffuz ediliyor. Qtum projesi, kripto paraların sahip olduğu piyasa değerinin büyük bir kısmını oluşturan lider kripto değerler Bitcoin ve Ethereum‘u bir araya getirmeyi amaçlıyor. BTC ve ETH blockchain ağlarının güçlü ve zayıf yönleri olduğunu söyleyebiliriz. İşte Qtum iki ağın da kullanıcılarına sunduğu güçlü yönleri bir zincir üzerinde toplama gayreti gösteriyor. İkisi de aynı teknoloji yani blockchain sayesinde faaliyetlerini sürdürüyor olsa da esasında BTC ve ETH birçok konu bakımında birbirinden ayrılıyor. Qtum ekibi de bu farklılıkları bir sorun olmaktan çıkarmak istiyor. Böylece bu iki zincirin nasıl birlikte çalışabileceğine yönelik yenilikçi bir teşebbüsün ortaya çıktığını söyleyebiliriz.

Qtum projesi Ethereum’un akıllı sözleşme kabiliyetini ve Bitcoin’in geri dönüştürülemez işlem modelini bir araya getiriyor. Bu sayede herkesin benimseyerek kullanabileceği güvenilir bir platform meydana geldi: Qtum platformu.

Qtum’u başka bir şekilde ifade etmek gerekirse şu cümle söylenebilir. İşlem bloklarını onaylamak için pay kanıtı (proof of stake) algoritmasını kullanan ve kullanıcılarına güvenli işlemler gerçekleştirme imkanı sağlayan bir akıllı sözleşme platformudur.  Qtum platformunun Bitcoin’in sunduğu güvenli ve istikrarlı ekosistemi baz aldığını ve Ethereum’un sağladığı avantajlardan da vazgeçmediğini söylemek yanlış olmaz.

Qtum

Qtum (QTUM) ne zaman çıktı?

Qtum (QTUM) Patrick Dai, Neil Mahi ve Jordan Earls tarafından kuruldu. Projeyi başlatmadan önce Dai dünyanın en meşhur alım satım platformlarından Alibaba ekibinin bir üyesiydi. Mahi ise yazılım geliştirme alanında yaklaşık yirmi yıllık bir tecrübeye sahipti. Ekibin tüm üyeleri Qtum projesini başlatmadan önce kripto varlıklara yönelik oldukça detaylı ve farklı çalışmalara imza attı. Daha sonra 2016 yılında Qtum projesi ve Qtum vakfı başlatıldı. Qtum vakfı Singapur merkezli ve kar amacı gütmeyen Qtum yazılımını geliştirmeyi ve sürdürmeyi amaçlayan bir kuruluş şeklinde ifade edilebilir.

Qtum vakfı 2017 yılında bir ilk halka arz (ICO) etkinliği düzenledi. O yıllarda ICO’lar bir hayli popülerdi ve kullanıcılar kaliteli projelerde yer alabilmek için adeta birbirleriyle yarışıyordu. Qtum ICO’su tüm bu halka arzların arasında kullanıcılarına sunuldu ve tam olarak 15 milyon dolar değerinde fon toplamayı başardı. Bu etkinlik ile birlikte Qtum coin’lerin %51’i sürülmüş oldu. Coin’lerin kalan kısmı projenin gelişimi gibi farklı amaçlar doğrultusunda kullanıldı. Sonuç olarak Ekim 2017 tarihinden itibaren Qtum platformu faaliyetlerini başarıyla sürdürüyor.

qtum2

Qtum (QTUM) Fiyatı Nedir?

Qtum (QTUM) fiyatına yönelik veriler bu içeriğin hazırlandığı anda kontrol edildiğinde piyasada toplamda 98 milyon civarında QTUM coin olduğu görülüyor. Qtum projesinin tanıtıcı evraklarında coin’lerin toplam miktarının 100 milyon ile sınırlandırılacağı belirtiliyor. Tüm bu coin’lerin proje başlamadan kazıldığını yani esasında Qtum coin’in önceden kazılan kripto paralar arasında yer aldığını söyleyebiliriz. %51’lik kısmı 2017 yılında düzenlene ICO’da yatırımcılara verilen Qtum coin’lerin 8 milyonluk kısmı da ICO öncesinde projeye yatırım yapan kullanıcılara dağıtılmış. 12 milyon Qtum coin’in ise dört yıl boyunca kilitli kalması koşuluyla proje ekibine tahsis edildiği kripto paranın web sayfasında ifade ediliyor. Şeffaflığıyla kullanıcıların gönlünde yer eden blockchain teknolojisine yaraşır bir şekilde proje hakkındaki tüm bu bilgilere ve daha fazlasına herkesin ulaşabilmesi mümkün.

Qtum Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Qtum coin 71,24 TL TL’den işlem görüyor. Qtum coin fiyatı son 24 saat içerisinde 0.29% değişim gösterdi. Qtum coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 13,299,162 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 229,462,786 dolar seviyesinde.

Qtum Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Binance Coin $ 508.95 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Ağustos ayı itibariyle Binance Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 100 dolarla kaydetti. Bununla birlikte QTUM yılın en düşük seviyesini ise 0,783142 dolarla belirledi.

qtum2

Qtum (QTUM) Nasıl Çalışmaktadır?

Qtum (QTUM) platformu, Bitcoin (BTC) ağının sunduğu işlem modelini kullanıyor. Harcanmamış işlem çıktısı (UTXO) adı verilen bu model sayesinde kullanıcıların güvenle kripto para işlemi yapabilmesi olanağı meydana geliyor. Ethereum ağında sunulan akıllı sözleşme işlevi de Qtum platformuna dahil edildi. Ayrınca x86 sanal bir makine kullanan platform Ethereum ağının bağdaşabilirliğini de bünyesinde barındırıyor. Üstelik QTUM’un sanal makinesi birçok programlama dilini destekler nitelikte. Rust, C++, C ve Python bu diller arasında gösterilebilir. Bu destek sayesinde akıllı sözleşmelerin benimsenmesine katkı sunulması hedefleniyor.

Bitcoin blockchain’inde sağlanan işlem modelini ve Ethereum ağındaki  bağdaşabilirliği tek bir platformda birleştiren Qtum, bunu kendi teknolojisi sayesinde gerçekleştirebiliyor. Qtum ekibinin benimsediği yenilikçi teknolojiler kullanıcılarına çok sayıda avantaj sunacak potansiyele sahip. Sonuç olarak Qtum gibi bir platformun kripto para ekosisteminde oldukça faydalı şekilde işlev gösterecek bir sistem olduğu söylenebilir. Uzun yıllardır serüvenine devam eden Qtum projesi ve Qtum coin’in çizdiği fiyat grafikleri son cümleyi destekler nitelikte.

Qtum (QTUM) Nasıl Satın Alınır?

Qtum (QTUM) coin çok sayıda kripto para alım satım platformu üzerinden satın alınabilir. Bu platformlar arasında Binance, Huobi Global, Bithumb, Gate.io ve Kraken gibi borsalar yer alıyor. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance QTUM coin için çeşitli işlem çiftleri oluşturmuş. Buna göre USDT, BUSD, BTC ve ETH kullanılarak Qtum coin elde etmek mümkün.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala