bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,411.99 0.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,553.55 4.76%
bnb
BNB (BNB) $ 572.20 1.25%
solana
Solana (SOL) $ 150.50 6.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.585102 0.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.357915 2.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.106347 1.63%

REEF’in delist edilmesi yatırımcıları zor durumda bıraktı

REEF token nedir

Kripto para borsası Binance’in Reef’i (REEF) delist etmesinin ardından yatırımcılar fiyat farkları ve çekim işlemlerinde yaşadıkları sorun nedeniyle zor durumda kaldı.

Binance, 26 Ağustos’ta Reef (REEF) coin’i delist edeceğini açıkladı. Bu karar sonrası REEF fiyatı hızla düşerken, kısa süre sonra ise tam tersi yönde bir yükseliş başladı. Ancak söz konusu fiyat hareketi sadece Reef’in ETH ağını destekleyen borsalarda meydana geldi. Bu durum, Binance’in çekim işlemlerine sadece BSC ağı üzerinden izin vermesi nedeniyle gerçekleşti.

Binance’in sadece BSC üzerinden çekim sunması nedeniyle MEXC ve Paribu gibi kripto para borsalarında REEF farklı fiyatlardan işlem gördü. Piyasadaki yükseliş sonucu REEF’e gelen alım emirleri ETH ağı üzerinden gerçekleştiği için token farklı borsalarda farklı fiyatlardan el değiştirdi.

Arbitraj imkanı ortadan kalktı

Binance’ın REEF’i liste dışı bırakması, BSC ağını destekleyen platformların sayısının azalmasına neden oldu. Bu durum, yatırımcıların arbitraj fırsatlarını kaybetmesine ve BSC ile ETH ağlarındaki token fiyatlarının birbirinden önemli ölçüde sapmasına yol açtı.

Bu gelişme, önce borsa platformları tarafından daha sonra sosyal medya kullanıcıları tarafından dikkate alındı. Borsalar, konuya dair incelemelerin yapıldığını belirten açıklamalar yaptı. 16 Eylül tarihinde Paribu Destek Ekibi, durumu incelediklerini şu şekilde duyurdu:

“ERC-20 ağından REEF (REEF) çekim işlemlerinde sorunlar tespit edildi. Teknik ekibimiz konuyu araştırıyor.”

Yaşanan sorunun, Reef ekibinin arbitrajı engellemesi ve BSC ile ETH arasında bir köprü kurmamasıyla ilgili olduğu düşünülüyor. Bu nedenle, BSC ağındaki fiyat ile ETH ağındaki fiyat arasında yüzde 60’a varan bir fark oluştu.

Ağlar arasındaki köprü kayboldu

Kullanıcılar, bu belirsizlik içinde ne yapacaklarını bilemezken, Paribu ekibi, BSC ağındaki varlıkların dönüştürülmesi için alternatif çözümler bulmak adına Reef ekibiyle görüşmelerini sürdürüyor.

“Farklı ağlardaki REEF bakiyelerinin dönüştürülmesinde uygun bir köprü altyapısı bulunmadığı için ERC-20 ağı üzerinden yapılan REEF çekim işlemlerinde sorun yaşanmaktadır. Teknik ekibimiz, bu konuya dair alternatif çözümler geliştirmek için Reef ekibiyle iletişim halindedir.”

Paribu’dan aldığımız bilgiler de, Reef ile temasa geçildiğini doğruladı. Ancak, Reef ekibinin henüz Reef Chain entegrasyonu gerçekleştirmediği ve BSC ağındaki REEF tokenlarının dönüştürülmesi için henüz bir adım atmadığı bildirildi.

MEXC borsası ve Reef ekibi, konuya dair sorularımıza ise yanıt vermekten kaçındı.

derek silva reef hakkinda telegram konusmasi 710x1536

Sosyal medya platformlarında yatırımcılar ve sektörden temsilciler, Reef ekibinin BSC ile ETH ağları arasında bir köprü kurmamasını eleştiriyor. Bu durumun, artan fiyatlar karşısında yatırımcıların satış yapma olanağını kısıtladığı ve fiyat farkını daha da artırdığı iddia ediliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala