Riot, Bitcoin madencilerinin karşısındaki üç riski paylaştı

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Bitcoin madenciliği sektörünün önemli şirketlerinden Riot Platforms, bilanço rapoprunda sektör risklerini sıraladı. Şirketi yıllık raporunda madencilerin işleyişini olumsuz yönde etkilemesi muhtemel üç madde üzerinde durdu. 

Şirketin yıllık raporunda Bitcoin madencilerinin özel kullandığı ASIC çip üretiminin sınırlı olması ve küresel çip krizi vurgusu yer aldı. Riot, çip arzındaki daralma nedeniyle MicroBT’den 66 bin 560 birim için 291 milyon dolar ödemek zorunda kaldığını hatırlattı. 

“Çip kıtlığı, madencilik makinelerine sahip olma maliyetini önemli ölçüde şişiriyor.”

Sektör liderleri arasında yer alan Riot Platforms, farklı madencilik tehçizatları kombine edilemediği takdirde operasyonların gecikme riskine vurgu yaptı. 

Hash oranı yükseliyor

Bitcoin madencileri geçmişte düşük hash oranları nedeniyle büyük kârlar etse de sektöre bir çok yeni oyuncunun dahil olması rekabeti kızıştırıyor. Bitcoin ağında blokları doğrulamak için daha fazla şirket ve bireyin talepkâr olması, hash oranını sürekli yukarıya taşıyor. 

Riot Platforms, yıllık raporunda hayatta kalmak için sürekli büyüme baskısı altında olduklarını belirtti. 

Yetkililer, hash oranı ve çip krizinin yanında iklim krizi gündemine ayrı parantez açtı. Şirkete göre iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında planlanan yeni yasa ve düzenlemeler ciddi bir ek maliyet getirebilir. 

ABD’li Bitcoin madencisi Cuma günü açıkladığı bilanço raporunda bir senede 6 bin 626 adet BTC ürettiğini duyurdu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Ethereum Foundation kripto projelerine kesenin ağzını açtı

Ethereum Foundation, 2022 ve 2023 yıllarında ekosistemdeki projelere destek amacıyla toplamda yaklaşık 500 milyon dolar harcandığını duyurdu. 2024 yılına ait raporda ekosistemdeki çeşitli kuruluşların projelere toplamda 497 milyon dolar kaynak sağladığı, bunun da yüzde 48,3’lük kısmının doğrudan Ethereum Foundation tarafından karşılandığı belirtildi. Raporda, geri kalan fonların MakerDAO (günümüzde Sky olarak biliniyor), Optimism, Gitcoin, Decentraland, Aragon, ...

Bağlantıyı kopyala