Ripple CEO’su ABD seçimlerinde kimi destekliyor?

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

SEC ile yıllardır davası devam eden blokzincir şirketi Ripple CEO’sunun ABD başkanlık seçimlerinde kime destek verdiği ortaya çıktı.

Federal Seçim Komisyonu’nun (FEC) verilerine göre Ripple kurucu ortağı ve CEO’su Chris Larsen, Kamala Harris’in kampanyasına 1 milyon dolar değerinde XRP token bağışladı. Söz konusu yardım, 14 Ağustos 2024 tarihinde Harris’i destekleyen Future Forward adlı siyasi eylem komitesi aracılığıyla yapıldı. Fox Business muhabiri Eleanor Terrett’e göre, bu durum Harris kampanyasına yapılmış ilk resmi kripto bağışı olarak kaydedildi.

Eylül ayında Future Forward’un sözcüsü Harris için kripto bağışları kabul ettiklerini açıklamıştı. FEC verilerine göre, Future Forward, Ekim 2024 itibarıyla 200 milyon doların üzerinde bağış topladı.

Ripple CEO’su Larsen, Eylül ayında Harris’i destekleyen 87 şirket yöneticisiyle birlikte bir mektup kaleme aldı. Mektupta, “Kamala Harris’in Beyaz Saray’da olması, iş dünyasının Amerikan sanayilerinin büyümesini isteyen bir liderle birlikte olacağına dair güvence verir,” ifadeleri yer aldı. Mektubu imzalayanlar, Harris’in iş yatırımlarını teşvik etme konusunda güçlü bir geçmişe sahip olduğunu belirtti.

Aynı dönemde, kripto sektörünü temsil eden bir grup, Başkan Yardımcısı Harris’in ABD’deki dijital varlık politikası üzerindeki etkisini değiştirmek amacıyla onun kampanyasına 100 bin dolar dolar bağış topladıklarını duyurdu. Sektör liderleri, bu bağışların Harris’in yönetiminin kriptoya yönelik tutumunu değiştirmesine neden olabileceğini umuyorlardı.

Harris, sektör baskısı ve destekler sonrasında nihayet kampanya politikasıyla ilgili ilk açıklamalarını yaptı. Eylül ayının sonlarında yapılan açıklamada, “Amerika’nın rekabetçiliğine yatırım yapmak, geleceğimize katkıda bulunmak için iş birliği yapacağız. Tüketicilerimizi ve yatırımcılarımızı korurken, yapay zeka ve dijital varlıklar gibi yenilikçi teknolojileri destekleyeceğiz,” dedi.

Ancak bu açıklama mevcut yönetim politikasında bir değişiklik olarak algılanmadı. Açıklamanın bazı kısımları, Biden yönetiminin önceki dönemlerde yaptığı açıklamalarla neredeyse birebir örtüşüyor.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

IMF: El Salvador, Bitcoin ile ilişkisine mesafe koymalı

El Salvador’un Bitcoin yatırımları Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından hala pek olumlu karşılanmasa da kurum, ülke ile işbirliğini sürdürmeye devam ediyor. Reuters’ın haberine göre IMF sözcüsü Julie Kozack, Perşembe günü gerçekleştirdiği basın toplantısında “kamu sektörünün Bitcoin ile olan ilişkisini sınırlamayı” önerdiklerini dile getirdi. 2021 yılında El Salvador, Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak tanıtmıştı. IMF, bu ...

Bağlantıyı kopyala