Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

Ripple kararında anlaşmazlık devam ediyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

New York’ta görev yapan federal bir yargıcın, Ripple Labs’ın yerel kripto para birimi hakkında daha önce verilen bir karara itiraz etmesi, dijital varlıkların hukuki statüsünün ne olması gerektiği konusundaki tartışmayı alevlendirdi. Yargıç Jed Rakoff, Pazartesi günkü açıklamasında, Ripple tokeninin halka açık ve kurumsal satışları arasında bir ayrım yapmanın uygun olmadığını belirtti.

SEC, Dijital Varlıkların Statüsü Hakkında Farklı Bir Görüş Savunuyor

Bir New York federal yargıcı, daha önce bir Ripple Labs tokeninin ikincil piyasalarda satışının bir menkul kıymet oluşturmadığına karar vermiş olan başka bir yargıcın görüşünü reddetti. Bu, Terraform Labs ve onun kurucusu Do Kwon’a karşı SEC tarafından yürütülen davanın çerçevesinde ortaya çıktı.

ABD Bölge Yargıcı Jed Rakoff, Pazartesi günkü açıklamasında Ripple davasında yapılan kamusal ve kurumsal satışlar arasındaki ayrımı kabul etmediğini belirtti. Rakoff’un ifadesi, ABD Bölge Yargıcı Analisa Torres’in önceki kararını geçersiz kılmıyor, fakat dijital varlıkların hukuki durumu konusunda var olan belirsizliği tekrar gündeme getiriyor.

SEC, diğer yargıçların Torres’in argümanını kabul etmemeleri çağrısında bulundu ve bir temyiz durumunu değerlendirdiğini duyurdu. Rakoff, SEC tarafından Kwon ve Terraform’a karşı açılan davanın reddedilmesi talebinin reddettiği kararında bu meseleyi dile getirdi.

Yazar: Burak Köse

İnternet Bağımlılığı ve Web3

Hikayenin başlangıcı ilginçtir. İlk internet bağımlığı vakası 1996 yılında bir kişinin sohbet odalarında eşini aldatmasıyla başlıyor. Bu sıralarda Web1 evresindeyiz. İnternet siteleri kullanıcı etkileşimsiz durumda. Kullanıcılar siteye giriyor, okuyor ve çıkıyor. Dolayısıyla Web üzerinde bir bağımlılık yok, bağımlılık ilk olarak başka bir protokol üzerinde çalışan MIRC gibi sohbet odalarından başlıyor. Burada şu detayı yakalayabiliriz. Bağımlılığı ...

Bağlantıyı kopyala