Bitcoin (BTC) $ 62,093.64 1.42%
Ethereum (ETH) $ 2,419.09 1.69%
BNB (BNB) $ 556.75 1.34%
Solana (SOL) $ 143.57 3.92%
XRP (XRP) $ 0.533021 1.70%
Cardano (ADA) $ 0.353764 1.90%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109221 2.32%
Al veya Sat Paribu

Ripple’dan önemli bir ortaklık

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Ripple’ın desteklediği XRP Ledger, XRPL EVM yan zinciri için Axelar’ı tercih etti. Bu ortaklık ile daha verimli bir blokzincir oluşturulması hedefleniyor.

Ripple, blokzincir ağı Ledger’ın geliştirilmesi ve tam donanımlı bir blokzincir haline getirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Ekip, birlikte çalışabilirlik platformu olan Axelar ile iş birliğine gittiğini duyurdu. Bu iş birliği ile birlikte yaklaşmakta olan XRPL EVM yan zinciri Axelar köprüsü ile başlatılacak.

Ripple ve Axelar iş birliği XRP’ye odaklanacak

Ripple’ın yeni partneri Axelar, XRP’nin XRPL EVM’deki işlem ücretleri için kullanılacak eXRP’ye dönüştürülmesini sağlayacak.

İş birliği duyurusu hakkında detay veren Ripple, Axelar’ın kullanılmasının kullanıcı deneyimini iyileştireceğini savundu. Kripto şirketi, köprü protokolü aracılığıyla güvenlik önlemlerinin de artırılacağını belirtti. Axelar’ın geçmişinde Uniswap ve Microsoft gibi büyük şirketler ile entegrasyonlar yer alıyor.

Ripple, Axelar’a geçerek XLS-38 çapraz zincir köprüsünden uzaklaşacak. Bu köprünün zorlu olduğu belirtilmişti. Ripple, “XRP için XLS-38 ve diğer token’lar için Axelar olmak üzere iki farklı köprü kullanmak ve zincirler arası akıllı sözleşmeler yapmak kullanıcı yolculuğunu karmaşıklaştırıyor. Tek bir köprüde birleştirilerek süreç basitleştiriliyor, daha sezgisel ve kullanıcı dostu hale getiriliyor.” şeklinde yorum yaptı.

Daha önce Ripple, XRPL üzerinde çalışan geliştiricilere 1 milyar XRP’lik bir fon oluşturmuştu. Japonya ve Güney Kore’de blokzincirin geliştirilmesini teşvik edecek çalışmalar yürütüldü.

CoinGecko’dan elde edilen verilere göre, XRP 0,4950 dolar seviyesinde işlem görüyor.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Dev Yatırım Şirketi Tiger Global, 665 Milyon Dolarlık Coinbase Hissesine Sahip Olduğunu Duyurdu

79 milyar dolarlık varlığını yöneten ABD’li yatırım şirketi Tiger Global Management, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na 16 Ağustos’ta yaptığı başvuruda dünyanın en ünlü kripto varlık işlem platformlarından Coinbase’te 665 milyon dolarlık hissesinin bulunduğunu açıkladı. New York merkezli yatırım firması şu anda 665 milyon dolar değerinde 2.625.294 COIN hissesine sahip. Coinbase hissesi 11 Ağustos 2021’de ...

Bağlantıyı kopyala