Ripple’ın TL Bazında Teknik Analizi – 15 Nisan 2020

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 3 dk

Paylaş:

Ripple’ın paribu.com verilerine göre günlük grafiği lineer ölçekte aşağıda gösterilmiştir. Grafikte 0.77 seviyesinden sonra başlayan ve 1.39 seviyesine kadar devam eden yükseliş, yeşil trend çizgileri arasındaki kanal olarak gösterilmiştir. Gelinen noktada 1.26 ile 1.30 arasında sıkıştığı görülüyor. Bu sıkışıklık çok kısa bir zamanda bitecektir.

Sıkışmanın 1.26 seviyesinin altındaki kapanışlarla aşağı doğru sonuçlanması durumunda 1.18 seviyesinde destek veren yeşil yardımcı çizgi hedeflenebilir. 1.18 altında ise 1.06 seviyesindeki bir önceki dip seviye takip edilmeli.

Diğer taraftan 1.30 seviyesinin üzerindeki kapanışlarda üstteki siyah düşen yardımcı çizginin test edilmesi durumunda direnç göstereceği seviye 1.42 olarak karşımıza çıkıyor. 1.42’nin aşılması durumunda ise 1.50 seviyesi hem bir önceki lokal zirve olarak hem de yükselen kanal üst çizgisinin direnç göstereceği seviye olarak hedeflenebilir.

Hareketli Ortalamalar Ne Söylüyor?

Aşağıdaki günlük grafikte ise 50,100 ve 150 günlük üstel hareketli ortalamalar(EMA) gösterilmiştir. Son günlerdeki fiyatlamaların tamamen bu hareketli ortalamalar arasında gerçekleştiğini görüyoruz. Kısa vadede bu hareketli ortalamaların destek ve direnç gösterdiği seviyeler arasındaki fiyat marjı yaklaşık yüzde 9 civarında (50 günlük EMA:1.26 TL, 150 günlük EMA:1.37 TL).

Dolayısıyla, yukarıda trend analiziyle elde ettiğimiz 1.26 seviyesi 50 günlük EMA’nın da teyit ettiği seviye olması açısından, 1.37 seviyesi ise 150 günlük EMA seviyesi olması açısından önemlidir.

50 günlük EMA’nın eğimini az da olsa pozitife çevirmeye çalıştığını, diğer taraftan 100 ve 150 günlük üstel hareketli ortalamaların eğimlerinin ise yataya yakın ama yine de negatif olduğunu görüyoruz.

Kısa periyotlu hareketli ortalamalar(50 EMA) yönlerini uzun periyotlu hareketli ortalamalardan(100 ve 150 EMA) daha önce yukarı çevirirler. 50 günlük EMA’nın pozitif eğiminin devam edip etmeyeceği Ripple fiyatının yükselişine devam edip etmeyeceği noktasında önemli. Zira yukarı eğimi devam ettiği takdirde bir süre sonra 100 ve 150 günlük üstel hareketli ortalamaların da yönlerini yukarı çevirdiklerini görebiliriz. Bu da ancak, ripple fiyatının yükselmesi sonucunda ortaya çıkabilecek bir durum. Yani özellikle 50 günlük EMA’nın eğimini takip etmekte fayda olabilir.

Ripple Analizi

Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

İndikatörler Ne Söylüyor?

Aşağıdaki grafikte ise MACD, RSI ve STOCH RSI da gösterilmiştir.

MACD çizgisinin (mavi) sinyal çizgisini yukarıdan aşağı kesmek üzere olduğu görülüyor. Bu kesişim henüz gerçekleşmiş değil ancak, takip edilmesinde fayda var.

RSI 50 seviyesinin hemen üzerinde ve yatay piyasayı teyit eder nitelikte günlerdir yatay bir şekilde hareketine devam ediyor.

STOCH RSI ise satış sinyali üretmeye devam ediyor. STOCH RSI’daki bu görünümün devam etmesi RSI’ın 50 seviyesini yukarıdan aşağı kesmesi anlamına gelebilir. Bu nedenle, RSI ve STOCH RSI dikkatle izlenmeli.

Ripple’ın şu anki sıkışık fiyat aralığı dikkate alındığında, RSI ve STOCH RSI’ın görünümü önemli ipuçları verebilir. Tabi yukarıda tespit etmiş olduğumuz 1.26 ve 1.37 seviyelerini de takip etmek gerekiyor.

Ripple Analizi

Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Özetle

Ripple’ın paribu.com verilerine göre TL bazındaki destek ve dirençleri şu şekildedir:

Destekler: 1.26, 1.18 ve 1.06

Dirençler: 1.30, 1.37, 1.42 ve 1.50

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Mehmet Yıldızlı

Yapay zekâ asistanları 2025’e yeni bir soluk getirebilecek mi?

Bitcoin, Ethereum ve genel olarak altcoin piyasasına baktığımızda aralık ayının çok iyi geçtiğini söylemek zor. Öte yandan yapay zekâ projelerinin, özellikle de yapay zekâ asistan projelerinin performanslarına baktığımızda farklı bir hikâye ile karşılaşıyoruz. Yeşil renkte yapay zekâ asistanlarının performansı görünüyor. Peki bu kategori neden bu kadar ayrıştı? Bu şekilde devam eder mi? Şimdi bu soruların ...

Bağlantıyı kopyala