bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,182.12 3.94%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,327.56 1.99%
bnb
BNB (BNB) $ 546.87 2.73%
solana
Solana (SOL) $ 131.14 0.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.579464 0.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.333999 0.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.100558 1.42%

Robinhood, Manipülasyon İddialarıyla Karşı Karşıya

robinhood manipulasyon iddiasiyla yuzlesebilir

ABD merkezli komisyonsuz borsa platformu Robinhood, son dönemde kripto hamleleriyle gündeme geliyor. Kısa bir süre önce web3 tabanlı kripto cüzdanının bekleme listesinin 1 milyonu geride bıraktığını paylaştığımız şirketin devam eden bir davasında manipülasyon iddiasıyla yüzleşmesi gerektiği kararı verildi.

Robinhood Piyasa Manipülasyonu Suçlamasıyla Karşı Karşıya

ABD’li bir yargıç, hisse senedi alım satım platformu Robinhood’un geçen yılki “meme hisse senedi” rallisi sırasında ticarete koyduğu kısıtlamalar nedeniyle piyasa manipülasyonu iddialarıyla karşı karşıya kalması gerektiğine karar verdi. Miami’deki ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Cecilia Altonaga, kararında GameStop Corp, AMC Entertainment Holdings Inc ve diğer yedi hisse senedi yatırımcılarının, kısıtlamaların yapay olarak artırdığını iddia eden bir toplu dava önerisiyle devam edebileceğini söyledi.

robinhood manipulasyon iddiasiyla yuzlesebilir 2

Dava, müşterilerin Ocak 2021’de GameStop ve AMC de dahil olmak üzere belirli sıcak hisse senetlerinin satın alınmasını geçici olarak yasakladıktan sonra perakende ticaret platformu Robinhood’a açılan birkaç davadan birisiydi. Bu şirketlerin hisseleri, sonunda Robinhood ve diğerlerinin etkilenen menkul kıymetlerin ticaretini kısıtlamasına, perakende yatırımcıları çileden çıkarmasına ve piyasa güvenini sarsmasına neden olan sosyal medya kaynaklı bir ralli sayesinde aşırı yüksek oranlara çıktı. Yaşanan bu oynaklık, bazı şirketlerin büyük kayıplar yaşamasına neden olmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala