Rothschild’ler Hala Bitcoin’i Sevmiyor

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 4 dk

Paylaş:

Bitcoin’in 3 Ocaktaki 12. doğum gününü ananlar arasında ilginç bir medya organı da vardı: The Economist dergisi.

Ünlü küresel büyük sermaye hanedanlığı Rothschildlerin adeta resmi yayın organı olarak kabul edilen dergi, 9 Ocakta Bitcoin ile ilgili bir yazı yayınladı. Yazıda imza bulunmuyor. Sadece sayfada kullanılan Bitcoini Altın külçesi ile özdeşleştiren illüstrasyonun Satoshi Kambayashi isimli bir sanatçıya ait olduğu belirtilmiş. (Satoshi Nakamotonun Büyük icadından bahseden bir yazıda tesadüfe bakın.)

Yazı ‘Kripto Çılgınlığı’ küçük üst başlığı ile çıktı. Asıl başlık ise şöyle: Finansal Kurulu Düzen Bitcoinde Yelkenleri Suya mı İndiriyor?”

The Economist bu kısa makalede Bitcoini doğumundan itibaren hızlı bir özetle ele almayı başarıyor. Bugün yaşanan Bitcoin fiyat artışlarının geçmiş yükseliş sezonlarından farklı olarak kurumsal yatırımcılar tarafından sürüklendiğine dikkat çeken dergi, Paul Tudor Jones, Bill Miller ve Stanley Druckenmiller gibi ünlü fon yöneticilerinin Bitcoine yatırım yaptıklarını kaydediyor.

The Economist daha önce Bitcoini yerden yere vuran finansal elitlerin yelkenleri suya indirmesinin fiyatları daha da arttırabileceğini hatta 2021de Bitcoini borsa yatırımcı kitlesine açacak bir ETFin bile gelebileceğini kaydediyor.

Hemen Rothschildlerin dergisinin Bitcoini sevmeye başladığını düşünebilirsiniz. Ama durum öyle değil. Daha önce yayınladığı bir çok makalede blokzincir teknolojisini öven ama Bitcoini daima eleştiren the  Economist, bu sefer de tutumunu bozmamış.

Yazı sonuç kısmına geldiğinde Bitcoin hakkında olumsuz hükmünü yine açıklıyor: The Economiste göre spekülatörler Bitcoini fiyatı aşırı oynak olduğu için seviyor. Oysa Bitcoin en başında bir ödemeler sistemi olarak düşünülmüştü. Ancak bunu gerçekleştirebilmesi için fiyatının çok daha istikrarlı seyir takip etmesi ve kolay kullanılabiliyor olması gerekir. The Economist, Bitcoinin kurucularının dünyanın mevcut para sisteminin yerine geçmek gibi kibirli hedefleri olduğunu ancak özellikle istikrar olmadan en büyük kripto paranın bu amaçların uzağına düştüğünü belirtiyor.

Rothschildlerin Bitcoine düşman olması ve kurucu ya da savunucularını kibirli bulması son derece doğal. Çünkü Bitcoinin yıkmakla tehtit ettiği dünyanın mevcut para sisteminin büyük bölümü bizzat Rothschildlere ait. Bitcoine düşman olmalarından daha doğal ne olabilir.

Rothschildler ve müttefikleri diğer büyük sermaye hanedanlıkları yüzyıllarca uğraşıp para sistemini sınırsız hale getirdiler. 1971de Amerikanın dolar ve altının bağını koparmasının ardından, dünya merkez bankaları eliyle, artık istedikleri zaman, sıfır maliyetle ve istedikleri kadar sınırsız para basabiliyorlar. Her ulusal kağıt para basıldığında o milletin üzerine borç yazılıyor ve elbette bu borçlara faiz işliyor. Dünyadaki alacakların ve faiz gelirlerinin çoğu bankacılık sistemine dolayısıyla da bu sermaye hanedanlıklarına ait.

Oysa tıpkı Altın ve Gümüşte olduğu gibi  Bitcoinde de üretimin ciddi bir madencilik maliyeti var. Bu sınırlı parasal varlıklardan her zaman istenildiği kadar üretmek mümkün değil. Üstelik sınırlı paralar üretildiğinde kimseye borç yazılmıyor faiz işlemiyor.

Rothschildler ve müttefiklerinin birçoklarının iddia ettiği gibi Bitcoini gizlice piyasaya sürmüş olmaları için delirmiş olmaları gerekir.

Rothschildlerin kontrol ettiği dünya bankacılık devi Goldman Sachs, kriptopara dünyasında meşhur Circle girişimine büyük yatırım yapmıştı. Circle başlangıçta Bitcoin ile ilgili bazı hizmetler veriyordu. Fakat kısa zamanda bu hizmetlerin neredeyse tamamına son verdi. Rothschildlerin tercih edeceği şekilde sadece dolara endeksli bir sabit kriptopara (stablecoin) olan USDCyi çıkarmaya başladı. Yani Rothschildler sınırlı para olan Bitcoini değil blockchain üzerine oturtulmuş sınırsız paraları tercih ediyor. Zaten kendi çıkarları açısından en mantıklı olan da bu.

Geçtiğimiz hafta hatırlarsanız HSBC bankası kriptopara ve elbette Bitcoin işlemlerine yasak getirdi. Peki HSBC kime ait? Tabi ki Rothschildlere

Her olayı komplo teorileri ile açıklamaya bayılanlara duyurulur:

Rothschildler hiçbir zaman Bitcoini desteklemedi ve hala Bitcoini sevmiyorlar…

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

erkanoz

Yazar: Erkan Öz

Yükseliş senaryosuna ait altcoin portföyü ve stratejiler

Bu yazımda portföyümü nasıl şekillendirdiğimi, piyasa fırsat verirse kâr almayı veya ekleme yapmayı düşündüğüm projeleri ve fiyat aralıklarını paylaşacağım. Kendi bakış açıma göre piyasayı yorumladığım için yanılma ihtimalim var. Bu nedenle baştan belirtmem gerekir ki bu yazımdaki görüşlerim yatırım tavsiyesi değildir. Portföyümün son durumu Uzun zamandır ABD’deki yüksek faiz ve parasal sıkılaştırmanın yanı sıra dünyadaki ...

Bağlantıyı kopyala