bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,959.06 1.91%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,316.17 0.26%
bnb
BNB (BNB) $ 542.19 0.56%
solana
Solana (SOL) $ 130.13 1.59%
xrp
XRP (XRP) $ 0.575289 1.95%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.331119 0.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.100808 0.17%

Rusya, Kriptoyu Para Birimi Olarak Tanımaya Hazırlanıyor

rusya kriptoyu bir para birimi olarak tanimaya hazirlaniyor

Kripto para birimleri birçok ülkede kullanılıyor. Tabii bu kullanım beraberinde bir düzenleme gerektiriyor. Bunun için birçok ülke kripto para birimleri konusunda harekete geçmiş durumda. Bunun yanında uzun süredir Rusya kripto para birimleri ile ilgili açıklamalar yapıyor. Bu kez Rusya‘dan kripto para birimleri ile ilgili olarak olumlu bir hamle geldi.

Rusya, Kripto için Bir Yasa Taslağı Hazırlıyor

Bilindiği üzere uzun süredir kripto para birimleri Rusya’nın gündeminde. Son olarak Rus medyasında yer alan bilgilere göre, Rusya hükümeti ve merkez bankası kripto para birimi olarak tanıma ve yasal statü sağlama konusunda anlaşmaya vardı.

Hükümet ve Rusya Merkez Bankası şimdi, kriptoyu dijital finansal varlıklardan ziyade “para birimlerinin analoğu” olarak tanımlayacak. Bunun yanında Rusya, 18 Şubat’a kadar beklenen bir yasa taslağı hazırlıyor.

rusya kriptoyu bir para birimi olarak tanimaya hazirlaniyor 2

Rusya kriptoyu sadece “hukuk sektöründe” bankacılık sistemi veya lisanslı aracılar aracılığıyla kullanmanın mümkün olacağını belirtti. Ayrıca bu teklifin bir parçası olarak merkez bankası, finansal kurumların kripto işlemlerini kolaylaştırmasının durdurulması gerektiğini de söyledi.

Hatırlatmak gerekirse en son Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, bakanlığın kriptoyu yasaklamak yerine düzenleme konusundaki tutumunu yinelemişti. Ayrıca Siluanov, bankalar aracılığıyla kripto para işlemlerinin yasallaştırılmasını da önerisinde bulunmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala