bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,883.78 0.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,311.82 0.59%
bnb
BNB (BNB) $ 539.50 1.10%
solana
Solana (SOL) $ 132.37 0.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.587299 2.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.333585 0.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.100739 1.29%

Sadece bir günde 750 milyon dolarlık Bitcoin borsaları terk etti

bitcoin btc kacis

Son dönemlerde, borsa platformlarından Bitcoin çıkışlarında büyük bir artış gözlemleniyor. 10 Eylül itibarıyla yaklaşık 750 milyon dolar değerinde Bitcoin’in borsa hesaplarından çıkış yaptığı tespit edildi.

IntoTheBlock’a göre bu miktar, Mayıs ayından bu yana yaşanan en yüksek Bitcoin çıkışı olarak kaydedildi. Söz konusu hareketlilik, BTC fiyatının 57 bin dolar civarında dengede durmasına karşın yatırımcı psikolojisinde bir değişikliğe işaret olabilir.

Bitcoin yatırımcısı borsalardan neden kaçıyor?

IntoTheBlock’ta kıdemli araştırmacıcısı Juan Pellicer, yatırımcıların yükselişi beklentisi nedeniyle Bitcoin’lerini borsa yerine özel cüzdanlarına taşıdığı yorumunu yaptı. Pellicer, bu hareketin, kullanıcıların olası yasal kısıtlamalardan kaçınmak amacıyla borsa hesaplarından para çekmeye başlamalarından kaynaklandığını belirtti. Araştırmacı ayrıca, büyük ölçekli transferlerin genellikle kurumsal yatırımcılardan geldiğini vurguladı.

btc bitcoin borsa cikislari

Kurumsal çıkışların etkisine dikkat çeken Pellicer, 10 Eylül’de kaydedilen rakamın büyük kısmının kurumsal yatırımcılardan geldiğini belirtti:

“2,95 milyar dolarlık bu çıkış hacmi, kurumsal yatırımcıların önemli bir rol oynadığını gösteriyor. Bireysel yatırımcılar genellikle bu denli büyük hareketler yapmaz, ancak yine de bazı bireysel çıkışlar da mevcut olabilir”.

Ne anlama geliyor?

Kurumsal yatırımcıların piyasaya katılımı ve Bitcoin’lerini soğuk cüzdanlara aktarmaları, kripto varlığın uzun vadeli bir yükseliş eğiliminde olabileceğini düşündürtüyor. Tarihsel veriler, büyük miktarda BTC çıkışlarının genellikle borsa arzının azalması ve talebin artması sonrası fiyatların yükseldiğini gösteriyor.

Pellicer, “Bitcoin borsa hesaplarından çıkarıldıkça, piyasada mevcut arz azalır. Talep sabit kaldığında ya da arttığında, bu durum fiyatlar üzerinde yukarı yönlü baskıya neden olabilir” yorumunda bulundu.

Bitcoin fiyatı, 31 Mayıs’ta 1 milyar dolar değerinde 16 bin 50 BTC’nin borsa hesaplarından dışarı çıkması sonrası sadece beş gün içinde 71 bin dolara yükselmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala