Bitcoin (BTC) $ 61,969.60 0.24%
Ethereum (ETH) $ 2,418.39 0.03%
BNB (BNB) $ 562.72 0.03%
Solana (SOL) $ 143.04 0.66%
XRP (XRP) $ 0.531269 0.44%
Cardano (ADA) $ 0.349317 1.67%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109024 0.07%
Al veya Sat Paribu

Sahte Basın Bülteni Sonrası Bitcoin Cash (BCH) Yükseldi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Birkaç hafta önce ABD’deki ünlü süpermarket zincirlerinden biri olan Walmart’ın Litecoin ile ödeme alacağına dair sahte bir haber ortaya çıkmıştı. Konu, Walmart tarafından hızlıca yalanlanmıştı. Şimdi ise benzer bir haber Kroger ve Bitcoin Cash (BCH) cephesinden geldi. Yayımlanan sahte bir basın bülteninden sonra Bitcoin Cash fiyatı da kısa süreli bir artış yaşadı.

Bitcoin Cash Fiyatı, Sahte Basın Bülteni Sonrası Yükseldi

Kroger tarafından yayımlandığı iddia edilen blog yazısına göre, süpermarket devi, 1 Aralık 2021’den itibaren tüm mağazalarında Bitcoin Cash ile ödeme alacaktı. Ancak, bu iddia kısa süre içinde bir Kroger sözcüsü tarafından reddedildi.

Bitcoin Cash (BCH) fiyatı da bu duyurudan 15 dakika sonra, TradingView’daki Binance BCH/USDT paritesi 632 dolara kadar yükseldi. YBCH daha sonrasında ise ilk fiyatının da altına doğru geri çekildi.

sahte basin bulteni sonrasi bitcoin cash bch yukseldi 3

PRNewswire’da yayınlanan ve Kroger web sitesinde yer alan duyuruya göre, market perakendecisi 1 Aralık’tan itibaren tüm mağaza içi ve çevrimiçi alışverişler için BCH’yi kabul edeceği söylendi. Ancak, bir şirket sözcüsü Reuters‘a gönderdiği e-postada haberin sahte olduğunu şu sözlerle açıkladı:

“Bu sabah, The Kroger Co olduğu iddiasıyla sahte bir şekilde, kuruluşun Bitcoin Cash’i kabul etmeye başlayacağını belirten bir basın açıklaması yayınlandı. Bu iletişim sahteydi ve asılsızdır. Dikkate alınmamalıdır.”

Bu arada söz konusu basın bülteninin de web sitesinden kaldırıldığını belirtelim. İlgili sayfaya tıkladığımızda bizi aşağıdaki gibi bir ekran karşılıyor:

sahte basin bulteni sonrasi bitcoin cash bch yukseldi 2

Yazar: Hazal Orta

Paribu, gönüllüleri ve paydaşlarıyla Dünya Gönüllüler Günü’nde bir araya geldi

Paribu, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nde; Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Sen de Gel Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Betil, İhtiyaç Haritası İcra Direktörü Evren Aydoğan, İklim Öncüleri Kurucu Ortağı Melisa Akkuş, Filesiz Saha Kalmasın Hareketi Öncüsü Baha Müderissoğlu ve Paribu Gönüllüleri’nden Paribu Hukuk Danışmanı Ceren Oğuz’un katılımıyla bir buluşma düzenledi. Türkiye’nin alanında ...

Bağlantıyı kopyala