bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 53,409.31 4.69%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,206.13 6.95%
bnb
BNB (BNB) $ 481.04 3.84%
solana
Solana (SOL) $ 124.76 2.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516878 4.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.312458 3.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.090616 7.34%

Sahte SEC onayı Bitcoin’e pahalıya mâl oldu

Bitcoin (BTC), Powell'a odaklandı

Dün gece ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) X hesabından gelen bir dizi sahte tweet dalgalandırdı. Bu tweetler, Bitcoin (BTC) fiyatlarının 46.800 dolar seviyesinden anında 47.680 dolara yükselmesine neden oldu. Daha sonra tweetlerin sahte olduğunun anlaşılmasıyla Bitcoin 45.400 dolara kadar düştü. Gelişmeler sonrası Bitcoin’de 90 milyon dolarlık tasfiye meydana geldi.

Tweetlere hızlı tepki veren bahisçi ve otomatik bot gibi unsurlar ilk paylaşımın ardından on dakikalık bir süre içindeki verilere göre 500 milyon doların üzerinde vadeli işlem pozisyonu açtı.

Ancak fiyatlar sert bir şekilde yükselirken yüksek kaldıraçlı pozisyonlar darbe aldı. Yaklaşık 50 milyon dolarlık long pozisyon tasfiye edilirken, 36 milyon dolarlık short pozisyon da etkilendi.

Piyasaları sallayan iki tweet

SEC’in X hesabını ele geçiren bazı kişiler sabırsızlıkla beklenen Bitcoin ETF başvurularının onaylandığı yönünde paylaşımlar yaptı. Daha sonra söz konusu iki tweet de hemen silinmeden önce “$BTC” yazıldı.

Bazı kripto piyasası katılımcıları, SEC’nin hesabını korumaya yönelik güvenlik önlemlerine dikkat etmemesini eleştirdi. Hatta mali düzenleyicinin sosyal hesaplarını koruyamazsa trilyon dolarlık piyasaları nasıl koruyabileceğini sordu. SEC’in X hesabının ihlaline karşı Gary Gensler’dan rapor istendi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala