Satoshi Nakamoto bilmecesi memecoin’lere yansıdı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

HBO’nun belgeselinde Satoshi Nakamoto’yu duyuracağını söylemesi üzerine kripto piyasası hareketlendi. Kriptograf Len Sassaman’ın Satoshi olduğuna yönelik spekülasyonlar ortaya atıldı.

8 Ekim’de yayınlanacak belgesel merakla beklenirken, memecoin’lerde Satoshi hareketliliği sürüyor. HBO’nun Satoshi’ye dair önemli bilgiler vereceği belgesel öncesinde, potansiyel isimler üzerine memecoin’ler yaratıldı.

Çoğunluğun Satoshi olduğunu düşündüğü Sassaman, son bir haftadır gündemin merkezinde yer aldı. Sassaman’a ithafen oluşturulan memecoin’ler yoğun ilgi gördü.

Satoshi Nakamoto spekülasyonları gündemi sarstı

Yayınlanacak Money Electric: The Bitcoin Mystery isimli HBO belgeseli, kripto topluluğunda Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun kimliği hakkında ilgi uyandırdı.

Blokzincir bahis ve anket platformu Polymarket, belgeselde açıklanacak Satoshi’nin kim olabileceğine dair oylama başlattı. Len Sassaman yüzde 39 ile birinci sırada yer alırken, kriptograf Adam Back yüzde 7,2 ile ikinci sırada yer aldı.

polymarket bitcoin satoshi

Belgeselin yayınlanması öncesinde Solana, Ethereum ve diğer blokzincirlerde çeşitli memecoin’ler üretildi. Ağırlıklı olarak Sassaman’a ithafen üretilen memecoin’ler zirvede yer aldı. Sassaman’ın X üzerinden paylaştığı kedisi Sasha’ya dair üretilen bir memecoin, kısa sürede 20 milyon dolar piyasa değerine ulaşmayı başardı.

Söz konusu faaliyetler sonucu Solana blokzincirinde aktivite artışı yaşandı. Satoshi bilmecesinin çözülüp çözülmeyeceği merak konusu haline geldi.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

SingularityNet (AGIX) Nedir?

ChatGPT tüm dünyayı kasıp kavururken çılgınlık kripto para piyasasına da sıçradı, yapay zeka projesi SingularityNET (AGIX), trend takipçilerinin yeni gözde kripto para projesi. AGIXBUSD rates by TradingView SingularityNET Nedir? SingularityNET, Cardano blockchain’i üzerine geliştirilmiş merkezsiz bir yapay zeka projesi. Proje, bilişsel bir bilim insanı ve AI araştırmalarının önde gelen isimlerinden biri olan Dr. Ben Goertzel ...

Bağlantıyı kopyala