bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,815.29 0.99%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,374.43 0.33%
bnb
BNB (BNB) $ 570.12 0.97%
solana
Solana (SOL) $ 136.20 0.20%
xrp
XRP (XRP) $ 0.467854 1.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.37833 2.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.121613 2.90%

SEC Başkanı Gensler’dan Ether (ETH) açıklaması

sec gary gensler ether ethereum

SEC Başkanı Gary Gensler, spot Ethereum ETF’lerdeki sürecin SEC’den ziyade ihraççılara bağlı olduğunu dile getirdi. Gensler, ihraççılardan gelen hızlı yanıtlar neticesinde ETF’lerin piyasaya sürüleceğinin altını çizdi.

Uzun süredir kripto karşıtı hamleleriyle tepkileri üzerine çeken Gensler, geçtiğimiz gün çarpıcı açıklamalarda bulundu. SEC’nin başındaki isim, ETF’lerin onaylanması konusunda sorumluluğu ihraççılara yükledi. Gensler’e göre, ihraççıların duyarlılığı ve çalışması ETF sürecini hızlandıracak. Cointelegraph, SEC’nin süreci uzatmayacağını öne sürdü.

eth ether ethereum etf

Gensler, Ether ETF’lerine değindi

SEC Başkanı Gary Gensler’in geçtiğimiz günlere yaptığı açıklamalara göre, spot Ethereum ETF’lerin lansman tarihi ihraççılara bağlı. SEC, bu süreçte engelleyici yaklaşım sergilemiyor.

SEC, 23 Mayıs’ta spot Ethereum ETF’leri çeşitli ABD borsalarında listelemek için sekiz 19b-4 başvurusunu onayladı. Bu onay lansman için yeterli değil. SEC’nin ihraççılardan gelecek S-1 kayıt beyanını da onaylaması gerekiyor. Gensler, bu süreçte ihraççıların ne kadar hızlı yanıt vereceğinin önemli olacağını aktardı.

Spot Bitcoin ETF sürecinde adından söz ettiren Fox muhabiri Eleanor Terrett’e göre, Gensler, ETH ETF’lerde bir sonraki adımın zaman alacağını söyledi. Gensler, S-1 onay sürecinin yavaş işlediğine dikkat çekti.

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas da benzer bir görüşe sahip. Balchunas, ETH ETF’lerinde sürecin haftalarca, hatta aylarca sürebileceğini ifade etmişti.

Gensler, kripto para borsalarının geleneksel finansta yapılmasına izin verilmeyecek şeyler yaptıklarına dair çarpıcı bir yorumda bulundu. Bilindiği üzere SEC, geçtiğimiz aylarda Coinbase ile bir gelirim yaşamıştı.

Reuters’e demeç veren Gensler, Ether’deki korelasyonların Bitcoin alanındaki korelasyonlara nispeten benzer olduğunu gördüklerini ifade etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala