Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

SEC, bir ismi daha yasadışı menkul kıymet satışı iddiasıyla suçladı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para endüstrisindeki baskılarını artırmaya devam ediyor. Richard Schueler, daha çok kripto para sektöründe Richard Heart olarak tanınan bir isim ve SEC, Heart’ın yasadışı menkul kıymet satışı yaptığı iddiasıyla kendisine dava açtı.

Hex, PulseChain ve PulseX Projeleri Tartışmaların Odak Noktasında

ABD‘nin finansal düzenleyicisi olan SEC, kripto para alanında Richard Heart adıyla tanınan Richard Schueler’i yasadışı menkul kıymet satışı yapmakla suçluyor.

Richard Heart, çoğunlukla Hex, Pulsechain ve PulseX projeleri ile tanınıyor. Bu projeler, varlıklarını sürdürdükleri süreçte çeşitli tartışmalara konu oldu. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan dava, Heart’ın bu projeler aracılığıyla token satışı yaparak 1 milyar doların üzerinde fon topladığını iddia ediyor.

SEC suçlama dosyasında Heart hakkında şu ifadeleri kullandı:

Richard Heart, Hex, PulseChain ve PulseX projeleri ile yasadışı menkul kıymet teklifleri ve satışları gerçekleştirerek federal menkul kıymetler yasalarını ihlal etmiştir. Bunun yanı sıra, yatırımcıların parasını zimmetine geçirerek Heart ve PulseChain yatırımcılarını dolandırmıştır.

Dava, Heart’ın projeler üzerindeki egemenliğini, değerinin artabileceği yönündeki ifadelerini ve token sahiplerine daha fazla token kazanma olanağı sağlayan stake etme işlemlerini mercek altına alıyor.

Yazar: Burak Köse

Bakan Şimşek, kriptoda vergi konusunu netleştirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son günlerde basında dolaşan iddialara yanıt verdi. Şimşek, kripto ve borsa hisselerinde vergilendirmeyi düşünmediklerini aktardı. Bloomberg’ün yaptığı bir habere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek son zamanlarda gündeme düşen kriptonun vergilendirilmesi hakkında konuştu. Ankara’da Bloomberg’e konuşan Şimşek, hükümetin varlıklar üzerinde çok sınırlı bir işlem vergisi düşündüğünü, ancak henüz ...

Bağlantıyı kopyala