bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,646.71 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,307.72 0.41%
bnb
BNB (BNB) $ 538.18 1.90%
solana
Solana (SOL) $ 132.22 0.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.584607 2.30%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.333729 0.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.100642 1.62%

SEC, eToro’nun cezasını açıkladı! Çoğu token delist ediliyor

sec etoro ceza

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), hisse senedi ve kripto alım-satım hizmeti sağlayan eToro’nun ceza ödemeyi kabul ettiğini açıkladı.

Basın açıklamasına göre eToro, belirli kripto paraların menkul kıymet olarak alım satımını gerçekleştiren kayıtsız bir komisyoncu ve kayıtsız bir takas kurumu olarak faaliyet göstermesi nedeniyle 1,5 milyon dolar ödemeyi kabul etti. eToro, SEC’e federal menkul kıymetler yasalarına aykırı hareket etmeyi bırakmayı ve yalnızca sınırlı bir kripto varlık setini ticaret için sunmayı taahhüt etti.

Açıklamada eToro’nun, 2020 yılından bu yana ABD müşterilerine menkul kıymet olarak sunulan kripto varlıkları ticaretine olanak sağlayarak bir komisyoncu ve takas kurumu olarak faaliyet gösterdiği, ancak bu süreçte federal menkul kıymetler yasalarının kayıt gerekliliklerine uymadığı belirtildi.

eToro, gelecekte, SEC’in kararına uygun olarak ABD müşterilerinin platformunda yalnızca Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) ve Ether (ETH) alım-satımı yapabileceklerini duyurdu. Şirket, diğer tüm kripto varlıkları önümüzdeki altı ayın ardından delist edecek.

SEC’in İcra Bölümü Direktörü Gurbir S. Grewal, basın duyurusunda şu açıklamayı yaptı:

“eToro’nun yatırım sözleşmeleri olarak sunulan token’ları platformundan kaldırarak uyum sağlamayı ve düzenleyici çerçeve içinde faaliyet göstermeyi seçmesi, yatırımcı korumasını artırmakla kalmıyor, aynı zamanda diğer kripto aracılarına da bir örnek teşkil ediyor. 1.5 milyon dolarlık ceza, eToro’nun ABD operasyonlarına devam ederken federal menkul kıymetler yasalarını ihlal etmeyi bırakma konusundaki anlaşmasını yansıtıyor.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala