bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,602.70 2.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,303.88 4.60%
bnb
BNB (BNB) $ 547.26 1.92%
solana
Solana (SOL) $ 131.87 3.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.573551 2.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.33218 5.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.10118 4.02%

SEC, Solana ETF başvurularına kırmızı ışık yaktı

SEC ether eth

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Cboe BZX tarafından iki farklı spot Solana ETF’si için yapılan başvurulara ret kararı verdi. Bu gelişmenin ardından başvurular Cboe’nin web sitesinden geri çekildi.

The Block’un haberine göre söz konusu gelişme, SEC ve ilgili taraflar arasında Solana’nın bir menkul kıymet olarak değerlendirilmesi gerektiği yönündeki tartışmaların ardından meydana geldi. Bu görüş, SEC’in birçok yasal süreçte öne sürdüğü iddialar ile paralel.

SEC’in 19b-4 başvurularını reddetmesiyle, bu formlar Federal Sicil’e kaydedilmedi ve potansiyel bir onay süreci başlamadan sona ermiş oldu.

SEC, Solana ETF’leri konusunda direnç göstermeye devam ediyor. Mevcut durumda, iki farklı ihraççı Solana ETF’si için kurumun kapısını çaldı: 21Shares ve VanEck.

Farklı kodlar ile yapılan başvurular ne anlam ifade ediyor?

Kuruma iletilen 19b-4 başvuruları, borsalar tarafından, ihraççılar adına sunuluyor. Söz konusu belgeler Federal Sicil’de yayımlandıklarında, SEC’in onay süreci için zaman çizelgesi başlamış kabul edilir. Bir diğer önemli başvuru belgesi olan S-1 kayıt beyanları ise fon ihraççıları tarafından SEC’e sunulur. S-1 başvuruları için ise kurumun belirli bir tarihte kesin karar alma yükümlülüğü bulunmaz.

21Shares’in S-1 başvurusu an itibarıyla SEC sisteminde görünmüyor, bu da şirketin geri adım attığına işaret ediyor. Buna karşın, VanEck’in S-1 formu halen aktif ve firmanın araştırma müdürü Matthew Sigel, bu başvurunun halen geçerli olduğunu belirtiyor.

SEC’in 19b-4 başvurularını reddetmesi, geçici bir gerileme olarak görülse de, bu başvurular ilerleyen süreçte Solana’nın menkul kıymet olmadığına dair daha güçlü bir savunma ile yeniden masaya gelebilir.

21Shares’in iletişim müdürü Audrey Belloff, olayın ardından kaynaklara şu açıklamayı yaptı:

“Süreçle ilgili şu anda yorum yapamıyoruz, ancak ABD ve dünya genelinde yatırımcılara kripto paralara erişim sağlama konusundaki kararlılığımız devam ediyor.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala