bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,784.82 0.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,449.39 0.58%
bnb
BNB (BNB) $ 580.06 0.08%
solana
Solana (SOL) $ 150.56 2.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.487155 1.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.417101 4.34%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.124268 0.49%

SEC yetkilisinden Gensler yönetimine kripto para eleştirisi!

SEC ethereum ether

SEC yetkilisi Mark Uyeda, Komisyon’un kripto paralara uyguladığı politikayı eleştirdi. Uyeda, SEC’in kriptoya yaklaşımını “sorunlu” olarak tanımladı. 

Yetkili, SEC’in resmi web sitesinde 1 Temmuz’da yaptığı açıklamanın ana hatlarında kripto haricinde konulara dair görüşlerini belirtti.

Uyeda’nın açıklaması kripto ile tamamen ilgisiz görünse de dipnotlarda Gensler liderliğindeki devlet kurumunun, kripto paralara bakışına dair yorumlar yer alıyor.

“Bu yaklaşım ne sermaye ne de yatırımcıları koruyor”

3 numaralı dipnotta Udeya, şirketlerin sermaye piyasası aracı ihraç ederken ilettiği S-1 başvuru koşullarının kripto paraların doğasını daha iyi yansıtacak şekilde güncellemesi gerektiğini belirtti. Uyeda, SEC’in bu konudaki yaklaşımını “sorunlu” olarak tanımladı.

“Kripto paralar için bu yaklaşım sorumlu. Çünkü ne sermaye oluşumunu kolaylaştırıyor, ne de yatırımcıları koruyor.”

Kripto risk sermayedarı Paradigm’ın devlet ile ilişkilerini düzenleyen yetkilisi Alexander Grieve, 2 Temmuz’da X’te paylaştığı bir yazıda, Komisyon Üyesi Udeya’nın bildiği kadarıyla ilk kez kripto paralar için özel bir açıklamada bulunduğunu belirtti.

Grieve, “SEC farklı bir yönetim altında çok farklı bir yer olurdu,” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli, kripto paraları destekleyen oluşum Blockchain Association da 2 Temmuz’da X’te paylaştığı bir gönderide Udeya’nın yorumlarını övdü ve kriptoya yönelik “incelikli, inovasyona yönelik yaklaşımının” tam da sektörün ihtiyaç duyduğu şey olduğunu söyledi.

SEC, 28 Haziran’da Ethereum geliştiricisi Consensys ve MetaMask’e dava açmıştı. Komisyon, ETH staking platformları Lido DAO ve Rocket Pool’u da hedefine aldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala