SEC’de iç karışıklık: Kripto itirafı

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

ABD’li düzenleyici kurum SEC’de görev yapan Mark Uyeda, Fox Business panelinde gerçekleştirdiği konuşma ile dikkatleri üzerine çekti. Uyeda, SEC’nin kripto politikası hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Düzenleyici kurumun yasaklayıcı ve baskılayıcı yaklaşımı, kripto şirketlerini zora sokuyor. SEC, geçtiğimiz günlerde Crypto.com borsasına Wells Bildirimi göndermişti. Söz konusu bildirim ile borsaya dava açabileceğini söyleyen SEC, tepkilerin odağında yer aldı.

Kripto ekosistemini karşısına alan SEC, içeriden karışmaya başladı. SEC Komiseri Uyeda, Gary Gensler’in politikalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

SEC yetkilisi: “Kriptoya yaklaşımımız felaket”

Fox Business panelinde konuşan SEC Komiseri Mark Uyeda, SEC Başkanı Gary Gensler’in kripto firmalara net kurallar veya rehberlik sağlamadan hareket ettiğini iddia etti. Uyeda’ya göre Gensler kendi iradesiyle hareket ediyor.

SEC’nin kriptoyu düzenleme konusundaki yaklaşımının eleştiren Uyeda, şöyle konuştu;

“Son birkaç yıldaki politikalarımız ve yaklaşımımız tüm sektör için gerçekten bir felaket oldu.”

Uyeda, SEC’nin yaptırım eylemlerine başlamadan önce net yönergeler sağlaması gerektiğini belirtti. “SEC netlik sağlamıyor” diyen Uyeda, sözlerini şu şekilde noktaladı;

“Rehberlik sağlamak için hiçbir şey yapmadık. Süreçler mahkemelere gitti ve farklı mahkemeler farklı şekillerde karar verdi”

Kripto sektöründeki pek çok aktör, Gensler’i belirsiz yaklaşımlarından dolayı eleştirdi. Gensler, kripto firmalarının menkul kıymet yasalarına uyması gerektiğini söyledi. Kripto sektörü söz konusu yasaların endüstri için uygun olmadığını belirtti.

Uyeda, SEC’nin menkul kıymet yasalarının kapsamının ve bağlayıcılığının belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Gensler’i eleştiren Uyeda, şunları kaydetti;

“Kurum içinde gündemimiz Başkan Gary Gensler tarafından yönlendiriliyor. Tüm personel onun liderliğini takip ediyor.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Bitcoin’de yön belirleyici hafta

ABD başkanlık seçimlerinin kızışmasıyla yükselişe geçen Bitcoin, makroekonomik verilerin yön tayin edeceği hafta giriş yaptı. Kripto para piyasası günlerde yükseliş yönlü seyrediyor. Küresel piyasalardan gelen pozitif hava ve ABD başkanlık seçimlerinde Donald Trump’ın attığı adımlar, söz konusu yükselişin arkasındaki etmenler olarak sıralanıyor. Elon Musk’ın Trump ile miting düzenlemesi sonrası BTC fiyatı yüzde 3’ün üzerinde yükseliş ...

Bağlantıyı kopyala