bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,197.32 0.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,999.68 0.01%
bnb
BNB (BNB) $ 504.15 1.34%
solana
Solana (SOL) $ 139.09 0.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.433492 0.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.36303 2.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.109036 1.07%

SEC’ye dava açan Consensys: Mücadelemiz devam edecek

ether ethereum blockchain

Ether’i (ETH) menkul kıymet olarak betimleyen SEC’ye dava açan Consensys, spot Ethereum ETF’lerin onaylanmasını değerlendirdi. En eski blockchain şirketi, mücadeleye devam edeceklerini aktardı.

Geçtiğimiz gece kripto endüstrisi için tarihi anlardan birisi yaşandı. ABD’li düzenleyici kurum SEC, uzun süredir karşısında durduğu Ether’in önünü açtı. SEC, 8 ABD’li ihraççının spot Ethereum ETF başvurusunu onayladı. Bitcoin’den sonra Ether’in de spot ETF’i piyasaya sürülecek.

SEC’nin ETH’nin bir menkul kıymet olduğunu söylemesinden sonra böyle bir karar alması, kripto sektöründe ses getirdi. Ethereum ekosisteminin en eski blockchain şirketi olan Consensys, spot Ethereum ETF onayını mücadele mesajıyla kutladı.

SEC ethereum ether

Consensys, Ether ETF’leri kutladı

SEC’nin spot Ethereum ETF’leri onaylamasıyla birlikte Consensys’ten tebrik mesajı geldi. Blockchain şirketi, ETF onayının doğru bir adım olduğunu ve bu adımdan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Ethereum platformunu geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla çalışma yürüten Consensys, X üzerinden yaptığı paylaşımda SEC’yi de hedef aldı.

Bilindiği üzere SEC Başkanı Gary Gensler, Ether’in bir menkul kıymet olduğunu ve bu nedenle gerekli yaptırımlara uyması gerektiğini savundu. Consensys ise geçtiğimiz ay SEC’ye dava açtı. Blockchain şirketi, mahkemeden Ether’in menkul kıymet olarak tanımlanmamasını talep etmişti.

Geçtiğimiz gün spot Ethereum ETF’leri onaylayan SEC, bir kez daha Consensys’ü karşısına aldı. Ethereum’un en eski blockchain şirketi, “Son dakika onayı SEC’nin dijital varlıklara yönelik sorunlu yaklaşımının bir başka örneğidir. Başka hiçbir sektör, piyasa ya da varlık böylesine kasıtlı bir düzenleyici suistimale maruz kalmamaktadır. Piyasa katılımcıları için adil değildir, hukukun üstünlüğüne aykırıdır ve inovasyonu kelepçelemektedir.” yorumunda bulundu.

Şirket, SEC’nin spot ETF’leri onaylayarak, ETH’yi bir menkul kıymet olarak değil de bir emtia olarak kabul ettiğini belirtti. Davada eli güçlenen Consensys, “Davamızda kesin düzenleyici netlik için mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala